Prichádza s najnovšou beta verziou systému Android.

Zrkadlenie displejov nie je vo svete Android zariadení ničím novým, avšak spoločnosť Google sa na podporu externých zobrazovacích jednotiek pripravovala pomerne dlhý čas. Je až zarážajúce, že Google na povolenie ich podpory potreboval taký dlhý čas, keďže už staršie generácie telefónov Pixel boli vybavené hardvérom potrebným na zrkadlenie obsahu. Ten však bol deaktivovaný, pričom séria Pixel 8 bola k podpore zobrazovania na externých displejoch ešte bližšie. Dobrou správou však je, že Google v najnovšej beta verzii Android 14 QPR3 Beta 2 umožňuje zrkadliť displeje telefónov série Pixel 8 na externý monitor cez USB-C port. 

Portál 9to5google informuje, že modely Google Pixel 8 a Pixel 8 Pro získali podporu pripojenia k externému displeju. Pri pripájaní k displeju sa na telefóne teraz zobrazí výzva s otázkou, či chcete obsah zariadenia „zrkadliť na externý displej“. Po pripojení sa obsah zariadenia zobrazí v strede monitora v pomere 1 : 1 s plochou telefónu, avšak zvyšok sa vyplní tapetou, aby toto zrkadlenie vyzeralo o niečo prirodzenejšie. Hoci ide o prvé zrkadlenie telefónov Pixel na externý displej, tak je vidieť, že je na míle vzdialené možnostiam telefónov Samsung Galaxy s podporou DeX.

Aj preto je možné, že Google toto zobrazenie povolil iba v beta verzii, pričom do stabilnej verzie systému Android 15 sa nemusí nikdy dostať. Na druhej strane si však myslíme, že Google skutočne začína zvažovať zavedenie režimu pracovnej plochy pre svoje Pixel telefóny, pretože výkon moderných smartfónov rastie takou rýchlosťou, že čoskoro sa budú dať využívať nielen ako telefóny, ale aj ako prenosné počítače. 

Okrem toho, “PC režim” podporuje nielen Samsung, ale napríklad aj Motorola, čiže prečo by túto funkciu nemohol mať aj Google a neskôr ju uvoľniť pre podporované telefóny ďalších výrobcov?

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.