Funkcia sa nazýva Ready For.

Výrobcovia Android telefónov integrujú do svojich zariadení čoraz častejšie tzv. desktopový režim. Ten funguje takým spôsobom, že telefón pomocou kábla alebo (v niektorých prípadoch) bezdrôtovo pripojíte k externej obrazovke a smartfón sa razom premení na jednoduchý počítač so systémom Android.

V minulosti svoj desktopový režim uviedol Huawei a Samsung a práve Samsung DeX je pravdepodobne najznámejšou funkciou tohto druhu. Koncom marca 2021 ukázala svoj desktopový režim motorola, funkcia Ready For bola súčasťou vlajkovej lode moto g100. A aktuálne tento režim dostala aj minuloročná vlajková loď motorola edge+.

Ready For

Ready For. Zdroj: motorola

Budete potrebovať iba USB-C kábel

Ready For je dostupná pre motorolu edge+ ako súčasť veľkej aktualizácie na Android 11. Funkciu nájdete v prostredí Experience Hub. Na jej používanie stačí pripojiť smartfónu k externému displeju cez USB-C na USB-C kábel alebo cez USB-C na HDMI kábel, resp. adaptér.

Znamená to, že na pripojenie telefónu k obrazovke je potrebné, aby obrazovka, monitor alebo projektor podporoval pripojenie cez USB-C, resp. obsahoval HDMI port, čo je dnes prakticky samozrejmosť. A podobne ako v prípade konkurenčných riešení, zážitok je možné zlepšiť použitím Bluetooth klávesnice a myši či herného ovládača.

Desktopový režim umožňuje naplno využiť veľkosť externého displeja na efektívnejší multitasking. Môžete tak pracovať s viacerými aplikáciami súčasne v samostatných oknách. Smartfón môžete v tomto režime využiť aj vo funkcii webovej kamery pre videohovory, samotná aplikácia sa bude zobrazovať na externej obrazovke.

Zoznam kompatibilných telefónov s funkciou Ready For k 10. júnu 2021:

Ready For

Ready For a hranie hier z motorola telefónu na veľkej externej obrazovke. Zdroj: motorola

Zdroj: motorola

Prečítajte si aj:

Tipy a triky: Ako naplno využiť dokovaciu stanicu Samsung DeX, ktorá premení Samsung smartfón na počítač

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit