Odkedy sa na trhu 25. septembra objavili telefóny iPhone 6s a 6s Plus, viacerí používateľa sa sťažujú na fakt, že ich nový telefón sa v náhodných časových intervaloch vypína. A to aj vtedy, ak leží na stole bez dotyku a má dostatočnú kapacitu batérie. Zatiaľ nie je známe, čo spôsobuje túto chybu. Používatelia tiež hlásia, že niekedy sa tlačidlo Home značne prehreje až je nepríjemné sa ho vôbec dotknúť. iPhone6s-17Zatiaľ sa najviac problémov vyskytlo práve v súvislosti s telefónmi iPhone 6s a 6s Plus, ale je niekoľko prípadov takéhoto náhodného vypínania aj u majiteľov telefónov iPhone 6, ktorí už aktualizovali na operačný systém iOS 9. Zdá sa, že kameň úrazu je práve v tomto novom operačnom systéme.

iPhone6s-40Po tom ako sa telefón takto náhodne vypne, treba súčasne potlačiť zapínacie tlačidlo a tiež Home asi na 10 sekúnd a telefón po reštarte nabehne do normálnej prevádzky. Výrobca zatiaľ zhromažďuje údaje o tom, kedy sa to stáva, u akých modeloch sa problém vyskytuje, aký je operačný systém a hľadá príčinu problému. Malo by ho vyriešiť aktualizácia operačného systému iOS 9.

Zdroj: MacRumors

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.