Batérie vlajkových telefónov budú mať kapacitu až 6 000 mAh.

S nástupom smartfónov sa veľa používateľov roky stretáva s hlavným problémom, ktorý sa týka výdrže batérie na jedno nabitie. Aj preto väčšina z nich musí svoje zariadenia nabíjať každý deň, čo sa výrobcovia snažia kompenzovať rýchlym nabíjaním, ktoré aj najvýkonnejším smartfónom dodá desiatky percent iba za pár minút. S narastajúcimi nárokmi na výkon rástla aj kapacita batérií, avšak tá je pri komplexnom pohľade na ich dlhodobé používanie (strata kapacity v priebehu rokov) stále podhodnotená. 

Pokým existuje šanca na zmenu vďaka jadrovým batériám, nová správa z portálu HuaweiCentral priniesla správu o náraste kapacity batérií pri budúcich vlajkových telefónoch. Správa naznačuje, že budúce modely pravdepodobne prekročia kapacitu batérie 5 000 mAh a 6 000 mAh. Tieto nové batérie podľa správy však môžu zabezpečiť aj lepšiu odolnosť a výrazné zlepšenie životnosti.

Telefóny s novými batériami už nebudeme nabíjať každý deňZdroj: DigitalChatStation
Telefóny s novými batériami už nebudeme nabíjať každý deň

Leaker DigitalChatStation uvádza, že v segmente batérií vlajkových telefónov novej generácie sa môžu začať používať batériové články s kapacitou viac ako 5 000 až 6 000 mAh, čo predstavuje výrazné medzigeneračné zvýšenie ich kapacity. Zdroj však jedným dychom dodáva, že tieto batérie s kapacitou viac ako 5700 mAh by sa mohli dostať aj do “veľkých” skladacích zariadení, pričom pri menších skladacích modeloch sa očakávajú batérie s kapacitou na úrovni 5000 mAh. Pre štandardné telefóny sa údajne pripravujú batérie s kapacitou od 5800 mAh do 6000 mAh. Pri všetkých troch kategóriách zariadení tak ide významné zvýšenie kapacít ich batérií.

Tieto novinky pri batériách smartfónov sú odrazom zmien, ktoré sa dostávajú aj do automobilového priemyslu. Batérie začínajú mať vyššie kapacity a hustotu, čo v budúcnosti zabezpečí dlhšiu výdrž smartfónov (aj áut) na jedno nabitie. Vyššia kapacita je však užitočná aj pri starších batériách, ktoré dokážu aj po rokoch ponúkať obstojné výsledky. Implementácia si však bude vyžadovať zmeny v celkovej štruktúre telefónu, ale aj dizajnu samotných batérií a ich hmotností.

Teraz stačí už iba počkať na nasadenie tejto technológie. Pravdepodobne to nebude trvať dlho.

Zdroj: HuaweiCentral

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.