Zdá sa však, že jej pridaná hodnota nebude príliš vysoká.

Telegram patrí k najlepším chatovacím aplikáciám. Jej hlavnou výhodou je, že sa vyhýba problémom s ochranou osobných údajov, ktoré trápia aplikácie patriace spoločnosti Meta (Facebook). Aplikácie je síce stále zadarmo, ale vývojári sa to teraz snažia zmeniť.

Viac o tejto snahe prezradil kód aplikácie. Presnejšie ide o verziu 8.7.2 pre iOS, v ktorej sa našli zmienky o predplatnom Telegram Premium. Je vysoko pravdepodobné, že predplatné sa dostane aj do aplikácie pre Android. Čo však predplatné v prípade Telegramu prinesie?

Ak by sme mali byť úprimní, tak skoro nič. Lepšie povedané, nič podstatné. Telegram Premium používateľom prináša “extra nálepky a exkluzívne reakcie”. Pokiaľ používateľ nebude mať predplatenú službu Telegram Premium a vyberie si jednu z exkluzívnych nálepiek, bude vyzvaný, aby sa do Premium služby zaregistroval.

Na druhej strane ide o celkom nenásilnú formu spoplatnenia služby, pričom je pravdepodobné, že časom pribudnú nové výhody a formy predplatného. Dokonca aj iné veľké platformy tento model spoplatnenia využívajú a zdá sa, že im celkom funguje.

Očakávame však, že Telegram vo svojej podstate bude aj naďalej zadarmo a so všetkými funkciami, ktoré teraz obsahuje.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.