Nová služba je zameraná na ochranu počítačov, notebookov a zariadení so systémom Android.

Telekom poskytuje od 25. septembra 2024 novú bezpečnostnú službu Magenta Security. Určená je na ochranu počítačov, notebookov a zariadení so systémom Android.

Dodávateľom riešenia je ESET, nakoľko Magenta Security je v podstate prezlečený balík ESET HOME Security Essential. Jeho súčasťou sú riešenia ESET Internet Security pre Windows, ESET Cyber Security pre macOS, ESET Mobile Security, ESET Smart TV Security a ESET Parental Control pre Android. 

Telekom ponúka celkovo tri varianty služby, ktoré sa odlišujú počtom zariadení, v rámci ktorých môžete jednotlivé riešenia využívať:

  • Magenta Security M – licencia pre 1 zariadenie (2,51 € mesačne)
  • Magenta Security L – licencia pre 5 zariadení (4,99 € mesačne)
  • Magenta Security XL – licencia pre 10 zariadení (7,50 € mesačne)

Znamená to, že službu Magenta Security L môžete využívať na stolnom počítači, notebooku a 3 smartfónoch v rámci rodiny. Variant Magenta Security M je vhodný pre jednotlivca, resp. jedno zariadenie. Magenta Security XL pokryje aj potreby väčšej rodiny či menšej firmy.

Aktivovať si ju môžete k paušálu, Magio TV alebo internetu

Službu Magenta Security si môžete aktivovať k mobilnému paušálu (Telekom paušál, Telekom Biznis paušál, Bez záväzkov a rozličné podporované B2B varianty), Magio TV (Magio TV na všetkých technológiách) alebo internetu (Magio internet, Biznis NET, Magio internet vzduchom Biznis internet, Mobilný internet).

Magenta Security je štandardne poskytovaná bez viazanosti. Pokiaľ si zvolíte službu s 12-mesačnou viazanosťou, na prvé tri mesiace od aktivácie získate 100 % zľavu z mesačného poplatku. Po uplynutí 12 mesiacov používate službu naďalej a môžete ju hocikedy ukončiť.

Pôvodná služba Magio Internet Security už nebude v ponuke, naplno ju nahrádza novinka Magenta Security. Môžete sa rozhodnúť, či budete využívať staršiu službu, alebo novinku. Zľava na prvé tri mesiace sa uplatní aj pri prechode z existujúcej služby Magio Internet Security na Magenta Security s 12-mesačnou viazanosťou.

Magenta Security bude zaradená aj medzi Magenta 1 benefity, a to vo verzii Magenta Security L za 4,99 eura.

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit