Nové paušály budú v predaji od 4. mája 2020.

Telekom predstavil až 16 nových paušálov, ktoré sú navrhnuté tak, aby dokázali pokryť všetky možné požiadavky používateľov. V novom portfóliu magentového operátora tak nájdete hlasové paušály T Základ s dôrazom na telefonovanie a posielanie správ s cenou do 20 eur, paušály T Ideál, ktoré sú priamymi nástupcami paušálov ÁNO, ale aj neobmedzené paušály T Nekonečno. Ponuku uzatvárajú paušály s dôrazom na dáta, T Dáta.

O jednotlivých paušáloch sa nemá, až na výnimky, zmysel podrobnejšie rozpisovať. Všetky kľúčové parametre sú prehľadne zhrnuté v tabuľkách. Dôležitá informácia je však tá, že T paušály sú flexibilné – sú odstupňované podľa mesačných poplatkov a umožňujú ľahšie prejsť na vyšší paušál kedykoľvek počas viazanosti.

Táto flexibilita vám umožní reagovať na vaše aktuálne potreby. Za pár eur navyše tak môžete získať viac minút alebo vyšší dátový balík, pričom kedykoľvek je možné vrátiť sa na pôvodnú úroveň. Podrobnejšie informácie o prechode medzi T paušálmi a o prechode z ÁNO nájdete na konci článku.

Manažovať paušály a prechádzať medzi nimi bude možné cez aplikáciu Telekom. Cez ňu si môžete zmeniť paušál, vidieť sumár objednávky či potvrdzovať ju. Nová verzia aplikácie Telekom s týmito funkciami bude k dispozícii počas najbližších dní.

Ďalšou kľúčovou informáciou je, že Telekom ruší pre T paušály aktivačné a prolongačné poplatky. A podobne ako v minulosti, aj v prípade T paušálov je možné využívať benefity vo forme extra voľných minút, správ a predplatených dát, ak máte svoj paušál v skupine Magenta 1. 

Takisto funguje presun nevyužitých dát do ďalšieho mesiaca a možnosť dokúpiť si ďalšie dátové balíčky. Či už dva denné (1 GB za 1,5 eur, resp. nekonečný za 3 eur) a jeden mesačný (1 GB za 3 eur, pričom dáta sa presúvajú do ďalšieho mesiaca).

Telekom T paušály

Telekom T paušály

Paušály T Nekonečno

Paušály T Nekonečno prinášajú neobmedzené volania, správy a dáta. Ich mesačný poplatok je od 42 eur do 70 eur. V prípade lacnejších paušálov je obmedzený objem dát plnou rýchlosťou, avšak T Nekonečno MAX prináša podľa Telekomu skutočné nekonečno bez akéhokoľvek FUP obmedzenia.

Paušál T Nekonečno MAX ako jediný zo všetkých 16 nových paušálov obsahuje aj 100 minút, 100 SMS a 500 MB dát v roamingovej zóne 2.

PaušályT Nekonečno SDT Nekonečno HDT Nekonečno MAX
Volania v SR a EÚNeobmedzenéNeobmedzenéNeobmedzené
Správy v SR a EÚNeobmedzenéNeobmedzenéNeobmedzené
Dáta v SR a EÚN (20 GB + 10 GB*), potom 3/3 MbpsN (50 GB + 15 GB*), potom 10/10 MbpsNeobmedzené + 20 GB*
Cena42 eur48 eur70 eur

*objem extra dát plnou rýchlosťou, ktoré môžete využiť alebo niekomu darovať, ak ste v skupine Magenta 1, v ktorej sa nachádza aspoň 1 paušál a pevná služba vo variante M a vyššom

Paušály T Ideál

Tieto paušály sú priamymi nástupcami aktuálnych paušálov ÁNO. Ich cena je od 21 do 37 eur a ponúkajú neobmedzené volania a správy. Odlišujú sa objemom predplatených dát, ktorý je možné navýšiť pomocou skupiny Magenta 1.

PaušályT Ideál 21T Ideál 23T Ideál 25T Ideál 27T Ideál 32T Ideál 37
Volania v SR a EÚNeobm.Neobm.Neobm.Neobm.Neobm.Neobm.
Správy v SR a EÚNeobm.Neobm.Neobm.Neobm.Neobm.Neobm.
Dáta v SR a EÚ1 / 2 GB*2 / 3 GB*3 / 5 GB*5 / 8 GB*12 / 18 GB*17 / 25 GB*
Cena21 eur23 eur25 eur27 eur32 eur37 eur

*celkový dostupný objem dát, ak ste v skupine Magenta 1, v ktorej sa nachádza aspoň 1 paušál a pevná služba vo variante M a vyššom

Paušály T Dáta

Paušály T Dáta sú určené pre používateľov, ktorí nepotrebujú neobmedzené hovory a SMS správy a radšej preferujú viac dát. K dispozícii sú v cene od 17 do 42 eur, pričom najvyšší variant obsahuje neobmedzené dáta.

PaušályT Dáta 17T Dáta 21T Dáta 25T Dáta 42
Volania v SR a EÚ100 / 200 minút*100 / 200 minút*100 / 200 minút*100 / 200 minút*
Správy v SR a EÚ0,07 eur0,07 eur0,07 eur0,07 eur
Dáta v SR a EÚ3 / 5 GB*6 / 9 GB*10 / 15 GB*N (25 GB + 15 GB**), potom 10 Mbps
Cena17 eur21 eur25 eur42 eur

*celkový dostupný objem predplatených minút a dát, ak ste v skupine Magenta 1, v ktorej sa nachádza aspoň 1 paušál a pevná služba vo variante M a vyššom

**objem extra dát plnou rýchlosťou, ktoré môžete využiť alebo niekomu darovať, ak ste v skupine Magenta 1, v ktorej sa nachádza aspoň 1 paušál a pevná služba vo variante M a vyššom

Paušály T Základ

T Základ sú cenovo dostupné paušály do 20 eur, ktoré sú zamerané na používateľov s nízkymi požiadavkami na predplatené dáta.

PaušályT Základ 11T Základ 14T Základ 17
Volania v SR a EÚ100 / 200 minút*150 / 300 minút*200 / 400 minút*
Správy v SR a EÚ0,07 eur150 / 300*200 / 400*
Dáta v SR a EÚ500 MB / 1 GB*500 MB / 1 GB*500 MB / 1 GB*
Cena11 eur14 eur17 eur

*celkový dostupný objem predplatených minút, správ a dát, ak ste v skupine Magenta 1, v ktorej sa nachádza aspoň 1 paušál a pevná služba vo variante M a vyššom

Telekom T paušály

Telekom T paušály a ich hlavné prínosy, ako ich prezentuje Telekom

Z T Základ 11 môžete prejsť na T Nekonečno MAX a potom sa vrátiť na pôvodný paušál

Jednou z kľúčových vlastností nových T paušálov je flexibilita. Telekom umožňuje, aby ste zo svojho pôvodného paušálu – to je ten, ktorý si vyberiete pri zriaďovaní novej služby a pri podpisovaní zmluvy, prešli na ľubovoľný vyšší paušál. Následne podľa potreby môžete prejsť na nižší paušál, avšak nemôžete ísť na lacnejší paušál, ako je váš pôvodný.

Prechod medzi paušálmi je možné uskutočniť raz mesačne, pričom zmena sa prejaví od najbližšieho zúčtovacieho obdobia. Čisto teoreticky je teda možné aktivovať si v Telekome najlacnejší paušál T Základ 11 a potom podľa potreby prechádzať na ostatné paušály. V extrémnom prípade môžete prejsť na T Nekonečno MAX a v ďalšom mesiaci sa vrátiť späť na T Základ 11 alebo ľubovoľný T paušál medzi nimi.

K T paušálom si budete môcť kúpiť aj akciový telefón. Systém predaja bude rovnaký ako pri paušáloch Happy a ÁNO – cena telefónu bude rozložená na viaceré poplatky. Ponuka smartfónov i ďalších zariadení bude obsahovať desiatky prístrojov. Cenník hardvéru bude rozdelený do šiestich úrovní pre jednotlivé paušály.

Treba však myslieť na to, že výška dotácie na zariadenie sa odvíja od pôvodného paušálu, ktorý ste si vybrali pri zriaďovaní viazanosti a je pevne daná počas celej doby viazanosti, bez ohľadu na to, či počas nej prejdete na drahší paušál alebo nie.

Telekom T paušály zariadenia

Telekom T paušály zariadenia

Na T paušály môžete prejsť aj z ÁNO, tie skončia

Na T paušály budú môcť od 4. mája prejsť aj súčasní zákazníci. Priamo v Telekom aplikácii si budete môcť vybrať z na mieru ušitej ponuky podľa doterajšej spotreby alebo si zvoliť iný paušál v rovnakej alebo vyššej mesačnej výške poplatku.

Predaj paušálov ÁNO sa ukončí po mesiaci spoločného predaja s novými T paušálmi, t.j. od 4. júna by už nemali byť v ponuke Telekomu.

Telekom predstavil nové paušály aj pre biznis zákazníkov. O nich píšeme v tomto článku.

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Telekom má 12 nových paušálov pre biznis zákazníkov: Ponúkajú prémiovú starostlivosť aj neobmedzeno

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit