Zmena sa týka viac ako 40 krajín.

Telekom oznámil zmeny v ponuke roamingových balíčkov, ktoré platia od štvrtka 27. apríla 2023. Pokiaľ využívate služby tohto operátora, môžete aj naďalej v rámci EU využívať roaming „v EÚ ako doma“.

Mimo EU sú dostupné dátové roamingové balíčky, ktoré sú rozdelené do dvoch skupín:

  • Skupina A (balíky S, M, L)
  • Skupina A PLUS (balíky S PLUS, M PLUS, L PLUS)

To, do ktorej skupiny patrí krajina, kam sa chystáte vycestovať, si môžete overiť na špeciálnej roaming stránke na webe Telekomu.

Dátové balíčky si môžete aktivovať vo viac ako 40 nových krajinách

Novinkou od 27. apríla je, že Telekom prekopal ponuku a zaradil do nej viac ako 40 nových krajín. Vďaka tomu si môžete aktivovať dátový balíček aj v krajine, kde to doteraz nebolo možné. Medzi krajiny, ktorých sa to týka patrí napríklad Alžírsko, Bermudy, Faerské ostrovy, Fidži, Grónsko, Haiti, Indonézia, Kapverdy, Maroko, Maurícius, Omán, Saudská Arábia, Tanzánia, Tunisko, Uruguaj či Vietnam. V týchto krajinách si môžete aktivovať balíky Skupiny A PLUS.

Niektoré krajiny sú najnovšie zaradené do lacnejšej Skupiny A, napríklad Srí Lanka či Kosovo. Telekom do Skupiny A presunul aj Albánsko, Čiernu Horu, Severné Macedónsko a Ukrajinu.

Pre úplnosť pripomeňme, že drahšie dátové balíčky S PLUS, M PLUS, L PLUS je možné čerpať v krajinách oboch skupín, t.j. krajín Skupiny A, aj Skupiny A PLUS. To je užitočné v prípadoch, ak v priebehu služobnej cesty či dovolenky potrebujete pokryť mobilný internet vo viacerých krajinách, ktoré spadajú do oboch skupín, cez ktoré prechádzate.

Všetky uvedené zmeny sa týkajú nových aktivovaných balíčkov a aj existujúcich platných balíčkov. Ceny balíkov a objemy dát ostávajú rovnaké.

Zdroj: Telekom

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit