Čakanie po kongrese MWC v Barcelone postupne končí – Telekom dnes začína predobjednávky na očakávaný model Sony Xperia XZ Premium.

Nová vlajková loď výrobcu zaujme viacerými parametrami. V prvom rade je to 4K HDR displej s uhlopriečkou 5,5“. Ďalšou vizuálnou devízou Xperia XZ Premium je 19-megapixlový fotoaparát s nahrávaním 4K videí a najmä super spomalených videí v režime 960 fps – veľká špecialita pre fajnšmejkrov a milovníkov videa. Predná kamera má rozlíšenie 13 megapixelov.

Novinka bude ponúkať vysoký výkon vďaka osemjadrovému procesoru Snapdragon 835 a zvýši sa aj operačná pamäť na 4 GB RAM. Sony Xperia XZ Premium je navyše jeden z prvých modelov na svete s podporou LTE cat 16 (až do rýchlosti 1000 Mbps).

Uvedenie novinky v Telekome sa blíži a zákazníci v rámci preobjednávok budú môcť získať aj bonus v podobe Hi-Res audio slúchadiel Sony MDR-100ABN s potlačením šumu v hodnote 300 eur. Získa ich prvých 80 záujemcov, ktorí potvrdia svoju objednávku. Telefón si môžete nezáväzne rezervovať na webe Telekomu.

Cenu telefónu pre jednotlivé paušály v Telekome zatiaľ nepoznáme. Určitou pomôckou na stanovenie cien však môže byť oficiálna cena telefónu pre ČR. Vo voľnom predaji sa bude Xperia XZ Premium predávať za 19 990 Kč, t. j. na úrovni 759 eur.

Viac o telefóny Sony Xperia XZ Premium a tvorbe spomaleného videa:

VIDEO TOUCHIT: Vyskúšali sme, ako sa natáčajú Super slow motion videá so Sony Xperia XZ Premium