Operátor prezradil štatistiky za minulý rok. Okrem najpredávanejších telefónov poznáme aj najobľúbenejšie farby.

Slovak Telekom dnes na stretnutí s novinármi zverejnil štatistiky za rok 2017. Najväčší záujem vzbudzoval Huawei P10 lite, na druhom a treťom mieste sa umiestnili smartfóny značky Samsung. Do TOP10 roka 2017 sa dostalo aj Lenovo s modelom K6, iPhone 7 a Maxcomm MM238.

Najpredávanejšie telefóny v Telekome za rok 2017

Operátor prezradil tiež to, o ktoré farby bol zo strany používateľov najväčší záujem. Klasické farby čiernu, striebornú a bielu dopĺňala v roku 2017 najmä modrá, ktorá je novým hitom. Telekom mal v ponuke viacero modrých telefónov, okrem iného aj Honor 9, čo je mimochodom prvý Dual SIM telefón, ktorý operátor začal predávať.

Modrá farba bola v roku 2017 novým hitom

Telekom minulý rok prekvapil aj uvedením konzoly PlayStation 4 do svojho portfólia, záujem zo strany používateľov prekonal očakávania a ak sa pozrieme na predajnosť produktov značky Sony, herná konzola sa umiestnila na skvelom treťom mieste v TOP10 a predbehla viacero atraktívnych smartfónov. PS4 vzbudzuje najmä pozornosť koncových používateľov, ktorí často aj pri paušáloch Happy dávajú prednosť hernej konzole pred novým smartfónom.

Konzola PlayStation 4 prekvapila, záujem o ňu bol veľký

Zdroj: Telekom

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit