Na tlačovej konferencii Telekom predstavil novinky z oblasti Magio televízie a venoval sa aj väčšej porcii mobilných dát vo svojej sieti. O novinkách sme hovorili s Dušanom Švalekom z Telekomu a z nášho rozhovoru pripravili aj video.

Okrem športového kanálu Digi Sport, detského programu Tuki TV a hudobného kanálu Folklorika ponúkne Magio televízia totiž aj novinku v podobe vynikajúceho dokumentárneho obsahu. Na obrazovkách Magio televízie tak uvidíte kanál BBC Earth, čo je jeden z najlepších dokumentárnych obsahov vôbec. Vysielať sa začne od 15. novembra 2018.

Telekom si pritom presne sleduje, o čo je medzi divákmi tejto televízie záujem. Sledovanie Magio televízie neustále stále rastie a treba povedať, že tu nájdete naozaj zaujímavý obsah. BBC Earth má potenciál stať sa najsledovanejším dokumentárnym kanálom na celej Magio televízii. Úspešnosť televízií je pritom v tom, aby sa odlíšila, zákazníci totiž stále hľadajú niečo navyše.

Viac dát na paušáloch Áno

Ďalšie novinky sa týkajú dátových balíčkov v Telekome. Tento operátor dlhodobo deklaruje, že chce mať najlepšiu zákaznícku skúsenosť na najlepšej mobilnej sieti. A potvrdzuje to certifikát od renomovanej spoločnosti P3 Communications, ktorý získal Telekom už 5 krát v rade za sebou.

Aktuálnou požiadavkou je poskytnúť zákazníkom čo najviac mobilných dát, aby sa dali vlastnosti tejto siete naplno využiť. Paušál Áno L tak teraz obsahuje až 10 GB mobilných dát (15 GB, ak ste v skupine Magenta 1), ďalej Áno XL má 20 GB dát (30 GB ak ste v skupine Magenta 1) a Áno XXL až 30 GB mobilných dát (45 GB, ak ste v skupine Magenta 1). To je naozaj konkurenčná ponuka medzi operátormi na Slovensku, kvalitná sieť tak má konečne svoje plné využitie.

Rastie aj kategória používateľov, ktorí už nepotrebujú toľko telefonovať či posielať SMS, ale určite potrebujú veľa dát. A pre tých je určený program Áno M data. Ten prináša so sebou 4 GB mobilných dát (8 GB ak ste v skupine Magenta 1).

Podľa výskumov Telekomu klesá skupina používateľov, ktorí vôbec nepoužívajú mobilné dáta, ktoré majú k dispozícii zadarmo. Veľká skupina zákazníkov je taká, ktorá spotrebuje takmer všetko, čo dostanú k dispozícii so svojim programom. A rasite skupina používateľov, ktorí používajú dáta veľmi intenzívne, nestačí im pridelený objem a prikupujú si balíčky. Napr. je to služba StreamOn, ktorá zabezpečí neobmedzená dáta na sledovanie videa a počúvanie hudby.

Viac o vianočnej ponuke Telekomu

Telekom a jeho vianočná ponuka pekne „polopate“ (Video)

 

 

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.