Spoločnosť TP Vision, ktorá stojí za televízormi Philips, predstavila v Amsterdame nové prémiové OLED televízory, ďalej MiniLED modely série „The Xtra“ a LED televízory „The One“. Všetky novopredstavené modely poháňa nový procesor P5 už 7. generácie.

Nová vlajková loď: OLED+908

OLED+908 príde na slovenský trh až na jeseň 2023 a to vo veľkostiach 55″, 65″ a 77″ displeja. Je vybavený najnovším panelom META OLED a procesorom P5 AI 7. generácie, integrovaným zvukovým systémom Bowers & Wilkins a trojstranným systémom podsvietenia Next Gen Ambilight. Keď to celé spočítate, je to televízor, ktorý prináša mimoriadne kvalitný a pohlcujúci zážitok zo sledovania.

Nové televízory OLED+908 a OLED 808

Nový panel META OLED využíva vrstvu Micro Lens Array a algoritmus META na zvýšenie jasu. Maximálny svetelný výkon je až 2100 nitov, čo predstavuje nárast o 70 % a zároveň ponúka širší pozorovací uhol a zlepšenie energetickej účinnosti.

Procesor P5 AI 7. generácie ponúka vylepšenú verziu V2 Ambient Intelligence, ktorá umožňuje nastavenie jasu, gama a farebnej odozvy obrazovky v reálnom čase. Má zaručiť optimálny výkon prispôsobený aktuálnym svetelným podmienkam. 

Verzia V2 funkcie Ambient Intelligence využíva nový svetelný senzor, ktorý teraz dokáže merať teplotu farieb svetla v sledovanej miestnosti. Biely bod obrazu na obrazovke tak presne zodpovedá odtieňu okolitého osvetlenia miestnosti a to v reálnom čase.

Vylepšená funkcia Super Resolution ponúka aj vysokú ostrosť okrajov a zároveň vytvára bohaté detaily v hlavnej časti rozšíreného obrazu.

Kvalita zvuku zodpovedá výnimočnej kvalite obrazu vďaka zvukovému systému Bowers & Wilkins 3.1 s výkonom 80 W, so šiestimi vpredu umiestnenými reproduktormi, ktoré mieria priamo na poslucháča v špeciálnom usporiadaní ľavý, stredový, pravý. Hlboké a presné basy zabezpečuje veľký, vzadu namontovaný subwoofer podporovaný štyrmi pasívnymi žiaričmi.

Tak ako všetky Ambilight televízory OLED v roku 2023, aj OLED+908 bude vybavený operačným systémom Google TV, ktorý je vylepšenou verziou prostredia Android TV s intuitívnejším rozhraním a vynovenou domovskou obrazovkou. Okrem iného kladie väčší dôraz na personalizovaný obsah a odporúčania na mieru. Google TV ponúka jednoduchší prístup ku kľúčovým nastaveniam a funkciám a zároveň poskytuje menej prekrytia obrazu na obrazovke ponukou.

Minimalistický dizajn OLED+908 má mimoriadne tenký tmavý kovový rámik zladený s tmavou textíilou Kvadrat Audiomix na reproduktoroch a s novým kovovým stojanom s čiernym leskom. OLED+908 prvý raz predstavuje aj diaľkový ovládač s viacerými novinkami: batériou dobíjateľnou cez USB-C, novou klávesovou skratkou „123“ na zapnutie a vypnutie podsvietenia, a snímačom pohybu, ktorý rozpozná, kedy bol diaľkový ovládač zdvihnutý, a aktivuje jeho podsvietenie.

Bezdrôtové prepojenie so zvukom
Bezdrôtové prepojenie so svetlom a zvukom

OLED808 – Vylepšenie populárneho OLED modelu

Séria OLED808 rozširuje ponuku Ambilight TV o novú veľkosť obrazovky o model s uhlopriečkou 42″, ktorý sa pridáva k existujúcim veľkostiam obrazoviek 48″, 55″, 65″ a 77″.

Séria OLED808 prináša výkon nového procesora P5 AI 7. generácie s funkciami Ambient Intelligence V2 a rozlíšením Super Resolution. Novinkou sú panely OLED_EX s vysokým výkonom až 1000 nitov pre 55″ a väčšie veľkosti obrazoviek.

OLED808 ponúkajú pokročilý herný výkon, sú vylepšené o kompatibilitu Dolby Vision 4K 120Hz s HDMI 2.1 e-Arc, podporu VRR pre 4K od 40Hz do120Hz pri plnej šírke pásma 48Gbps (444, 12 bitov) FreeSync Premium a kompatibilitu G-SYNC plus režimy Auto Game a Auto-Low-Latency.

Hlavnou prednosťou tejto série je aj naďalej vynikajúca kvalita zvuku, ktorú zabezpečuje integrovaný zvukový systém 2.1 s výkonom 70 W.

Obrazovka OLED808 je vybavená takmer neviditeľným rámom. Tmavý kovový rám vo vonkajšej časti umožňuje bezproblémové prepojenie so systémom Next Gen Ambilight so zvýšenou presnosťou a detailnosťou farieb, vďaka čomu vytvára maximálne pohlcujúci zážitok zo sledovania.

Väčšina verzií OLED808 je vybavená elegantným centrálnym kovovým stojanom EVO v matnom chrómovom prevedení. Jedinou výnimkou je 77″ model, ktorý využíva nové kovové ploché nožičky s rovnakým matným kovovým dizajnom.

Operačným systémom je Google TV a je tu nové používateľské rozhranie.

Séria „The Xtra“ sprístupňuje výkon MiniLED

Prvým modelom novej série „The Xtra“ je MiniLED televízor 9308. Na slovenský trh príde v 3. štvrťroku 2023 a to vo veľkostiach 55″ a 65″.

Model 9308, ktorý je cenovo o triedu nižšie ako OLED modely Ambilight TV, stále ponúka vysoký obrazový a zvukový výkon vďaka procesoru P5 7. generácie a začleneniu špičkového 120 Hz panelu ao svetelným výkonom 1000 nitov a 64 W 2.1 zvukovým systémom Bowers & Wilkins Frontal Sound System.

Philips/TP Vision ukázali novinky v televízoroch a slúchadlách
Philips/TP Vision ukázali novinky v televízoroch a slúchadlách

Prémiový európsky dizajn série dotvára úzky kovový rám v tmavom antracitovom vyhotovení. Tenký čierny lesklý pás v spodnej časti obrazovky ladí s povrchovou úpravou stojana s otvoreným rámom. Dizajnovo je k nemu doladená tmavá textília Kvadrat Audiomix, ktorou sú potiahnuté reproduktory.

Ďalšia MiniLED novinka série The Xtra , model 9008, bude uvedená na trh taktiež vo verziách 55″, 65” a 75″ s procesorom P5 7. generácie, so 120Hz a a 1000 nitovým panelom , výkonným 40W 2.0 zvukovým systémom a antracitovo šedými odsadenými nožičkami.

The One – ten pravý televízor

Úspešná Performance séria The One je naďalej neoddeliteľnou súčasťou samostatnej kategórie Philips Ambilight TV a v 2. štvrťroku 2023 bude inovovaná o dva nové  LED modely – 8808 a 8508 – vybavené procesorom P5 7. generácie.

Televízory „The One“ naďalej ponúkajú podobnú úroveň výkonu, európskeho dizajnu a kvality vrátane kľúčových funkcií ako prémiovejšie modely, ale za výbornú cenu modelov strednej triedy.

Model 8808 ponúkne veľkosti obrazovky 43″, 50″, 55″, 65″, 75″ a 85″, zatiaľ čo model 8508 bude k dispozícii vo verziách 43″, 50″, 55″ a 65″.

Panely WCG sa nachádzajú v oboch modeloch: 120 Hz v prípade 8808 a 60 Hz v prípade 8508. 60Hz panel modelu 8508 je tiež vybavený technológiami DLG a HRS, ktoré poskytujú 4K 120Hz obraz s podobnou plynulosťou pohybu a ostrosťou ako natívny120Hz panel.

Oba modely sú vybavené trojstrannou funkciou Ambilight a novým operačným systémom Google TV, navyše s intuitívnejším používateľským rozhraním.

V oboch modeloch sa jednoznačne prejavuje to najlepšie z európskeho dizajnu.

Model 8808 s uhlopriečkami 43″ a 65″ má minimalistický antracitovo-sivý rám so zaujímavým efektom na spodnom okraji obrazovky, pričom otočný stojan EVO je tiež vyhotovený v antracitovo-sivej farbe.

Verzie 8808 s uhlopriečkou 75″ a 85″ sú vybavené kovovými antracitovo-sivými brúsenými okrúhlymi nožičkami.

Séria 8508 má úzky antracitovo-sivý rám s brúseným efektom na spodnej strane obrazovky a výškovo nastaviteľný antracitový kovový stojan v kombinácii so sivými odsadenými nožičkami.

Na našom portáli prinesieme aj detailnejšie informácie o novinkách televízorov Philips a niektoré aj otestujeme.

Zdroje: vlastné, Philips

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.