TCL NXTPAPER 10s je cenovo dostupný tablet s „displejom ako papier„.

TCL predstavilo viacero noviniek na výstave CES 2022, o ktorých sme už informovali v samostatnom článku (TU). Jedna z noviniek nás však natoľko zaujala, že si zaslúži samostatný článok. Je ňou tablet TCL NXTPAPER 10s. Ten môže byť konečne ideálnou voľbou pre ľudí, ktorí by chceli aj čítačku elektronických kníh na čítanie kníh a zároveň aj tablet na multimediálne používanie a surfovanie internetom.

TCL NXTPAPER 10s sa od ostatných tabletov na trhu odlišuje novým typom IPS displeja s názvom NCVM IPS. Tento displej obsahuje celkovo až 10 vrstiev, aby tlmil škodlivé modré svetlo, minimalizoval odlesky a zároveň poskytoval verné zobrazenie farieb. Výrobca tvrdí, že tablet redukuje modré svetlo o viac ako 50 % a poskytuje zážitok, ktorý pripomína bežný papier. Sme naozaj zvedaví, či je tomu naozaj tak a tešíme sa na jeho testovanie.

Ignorujúc unikátny displej a špeciálny režim na čítanie, kedy sa obrazovka prepne do čiernobieleho zobrazenia, ponúka tablet 10,1-palcovú uhlopriečku s rozlíšením 1920 × 1200 pixelov a obnovovaciu frekvenciu 60 Hz. Zariadenie poháňa procesor Mediatek MT8768 v kombinácii so 4 GB RAM a 64 GB úložiskom. Operačný systém je Android 11.

8000 mAh batéria podporuje 18 W rýchle nabíjanie. K dispozícii je tiež Bluetooth 5.0, Wi-Fi 5, GPS, 3,5 mm jack, 5 Mpx selfie a 8 Mpx zadný fotoaparát. Súčasťou balenia je dotykové pero s pasívnou technológiou. TCL NXTPAPER 10s bude v Európe v predaji v prvom štvrťroku 2022 za cenu 349 eur.

Pozrite si video, ktoré prezentuje technológiu NXTPAPER displeja. Tablet vo videu je staršou verziou v porovnaní s modelom NXTPAPER 10s

Zdroj: TCL

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit