Spoločnosť Counterpoint porovnala frekvenciu aktualizácií jednotlivých výrobcov.

Softvérové aktualizácie pre telefóny so systémom Android sú pre niektorých používateľov veľmi dôležité a sú jedným z kľúčových parametrov pri výbere nového telefónu. Spoločnosť Counterpoint preto spravila analýzu aktualizácií jednotlivých výrobcov tretích strán za obdobie Q3 2018 až Q2 2019.

Counterpoint tak v praxi analyzoval, koľko telefónov, ktoré spoločnosti predali za posledných 12 mesiacov, získalo medzičasom aktualizáciu na najnovší Android.

V teste výborne obstála Nokia – až 96% jej telefónov, ktoré sa predali počas uplynulého roka, je dnes vybavených operačným systém Android 9.0. Na druhom mieste sa nachádza Samsung s 89%.

Koľko percent smartfónov, ktoré výrobcovia predali za posledný rok, dostalo aktualizáciu na najnovší Android. Zdroj: Counterpoint

Ďalšie priečky patria čínskym výrobcom. Xiaomi a Huawei zaktualizovali viac ako 80% svojich zariadení. Nasleduje Lenovo, v tomto prípade si však môžete všimnúť výrazný prepad – aktualizáciu na najnovší Android dostalo iba 43% zariadení.

Ostatné značky si extra pozornosť nezaslúžia, pozrieť si ich však môžete v priloženom grafe. Škoda, že Counterpoint neanalyzoval aj softvérovú podporu spoločnosti Sony, ktorá je tradične veľmi aktívna z hľadiska vydávania aktualizácií.

Analýza spoločnosti Counterpoint tiež prezradila, že Nokia aktualizovala na Android 9.0 takmer polovicu svojich zariadení v priebehu 6 mesiacov od uvedenia najnovšej verzie operačného systému na trh. Aj v tomto smere je výrazne pred konkurenciou.

Pripomeňme, že Nokia sa umiestnila na popredných pozíciách aj v tejto analýze softvérovej podpory výrobcov Android telefónov.

Ako rýchlo trvá aktualizácia jednotlivých modelov na najnovší Android a koľko percent svojich modelov výrobcovia zaktualizovali. Zdroj: Counterpoint

Zdroj: thenextweb, counterpoint

Prečítajte si aj:

Toto sú najlepší a najhorší výrobcovia smartfónov z hľadiska vydávania aktualizácií systému Android

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit