Nemecká spoločnosť Tern predstavila nástupcu modelu HSD s prívlastkom Cargo Commuter 2023, ktorý prichádza na trh s rôznymi vylepšeniami.

Elektrický bicykel Tern HSD Cargo Commuter 2023 vyzerá na prvý pohľad veľmi dobre, pričom vám okamžite napadne, koľko toho asi musí taký robustný bicykel uniesť. Dobrá otázka! Novinka má max. nosnosť aj s jazdcom 180 kilogramov, čo je viac než dosť na to, aby ste s ním dokázali presťahovať menší byt plný drobností 🙂 (gauč na bicykli nenoste, prosím). Tento údaj je pôsobivý aj s ohľadom na relatívne kompaktné rozmery, jednoducho skladací rám a iba 20“ kolesá.

Tern HSD 2023: E-bike
Tern HSD 2023: E-bike

Špecifikum novinky je tuhší hliníkový rám (celkovo až o 54%), ale aj nový motor od spoločnosti Bosch + celý ovládací systém. Bicykel využíva stredový elektromotor Bosch Performance Line (predošlý model bol v ponuke s motorom Bosch Active Line) s výkonom 75 Nm a až 340% podporou. Samozrejmosťou sú viaceré stupne asistencie a karbónový hnací remeň Gates namiesto klasickej reťaze. Elektromotor dopuje v základe 545 Wh batéria, no ak si priplatíte, tak môžete mať tento model aj so 725 Wh batériou, ktorá ponúkne podstatne lepší dojazd na nabitie.

Vo výbave určite nájdete aj kotúčové brzdy, LED osvetlenie s výkonom 700 lúmenov a na riadidlách sa nachádza ovládací panel systému Bosch Smart System, ktorý vám umožní pristupovať k rôznym štatistikám, nastaveniam, navigácii a pod. Systém si môžete prepojiť aj s vašim smartfónom a využívať tak podporované aplikácie tretích strán, ako napr. Komoot, Strava a pod. Okrem toho je k dispozícii aj geolokalizácia bicykla a alarm proti krádeži.

Tern HSD 2023: E-bike
Tern HSD 2023: E-bike

Určite vás zaujíma aj cena tohto dopravného prostriedku, však? Aktuálna cenovka je celých 4699 eur, čo vôbec nie je málo, no z pohľadu technológií a praktickosti bude Tern HSD Cargo Commuter 2023 dobrým spoločníkom.

Zdroj: insideevs.com

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE