Reťazec Tesco reaguje na aktuálnu mimoriadnu situáciu a rozširuje službu Tesco Online nákupy do nových lokalít na Slovensku.

Chlieb, nápoje, prášok na pranie, detské plienky či granule pre psíkov si od dnes 6. mája 2020 môžu objednať z bezpečia domova už aj obyvatelia Trenčína, Nového Mesta nad Váhom, Trenčianskych Teplíc, Banskej Bystrice, Zvolena, Popradu, Spišskej Novej Vsi, Kežmarku a okolia. Pri každom doručení produktov platia bezpečnostné opatrenia, ktoré chránia zdravie zákazníkov aj kolegov Tesca.

Nákupy potravín cez smartfón, tablet či počítač sú od 6. mája 2020 dostupné pre 583-tisíc obyvateľov a 209-tisíc domácností v Trenčíne, Banskej BystriciPoprade a okolí. Zákazníci si dostupnosť služby vo svojej lokalite môžu overiť jednoducho: podľa PSČ a miesta bydliska na webstránke služby.

Tesco Online nákupy úspešne fungujú aj v ďalších mestách naprieč Slovenskom vrátane Bratislavy, Nitry, Trnavy, Košíc, Prešova, Žiliny, Martina, Považskej Bystrice a ich okolia. V reakcii na zvýšený dopyt zákazníkov Tesco v týchto lokalitách počas apríla posilnilo dostupnosť služby o 40 % vďaka novým časovým úsekom, ktoré si môže zákazník vybrať na dodanie svojho nákupu.

Popri rozširovaní služby Online nákupy dbá Tesco na bezpečnosť zákazníkov a kolegov. S ohľadom na zdravie zákazníkov reťazec predstavil niekoľko zmien pri nakupovaní potravín online vrátane zamedzenia kontaktu zákazníka s kuriérom na nevyhnutné minimum či akceptácie platieb iba kartou vopred. Suma za nákup je pritom zákazníkovi odpočítaná z účtu až po dodaní tovaru.

Online nákupy už pre dva milióny Slovákov

Služba dovozu potravín, drogérie či potrieb pre domácnosť je od 6. mája 2020 celkovo dostupná pre celkovo 800-tisíc domácností a 2 milióny ľudí na Slovensku. Autá k zákazníkom mesačne rozvezú priemerne 950-tisíc výrobkov a najazdia viac ako 113-tisíc kilometrov.

Nákupy na doručenie podľa zákazníckych zoznamov pripravujú špecialisti – pracovníci vychystávania tovaru. Sú vyškolení tak, aby zakaždým vyberali ten najkvalitnejší tovar s najdlhšou zárukou a podľa pravidla: ,,Kúpil by si si to sám?“

Suma za doručenie sa pohybuje od 1,59 eura do 4,49 eura v závislosti od vybraného času dovozu. Ceny všetkých tovarov sú rovnaké ako v hypermarketoch Tesco v deň dodania. Zákazníci si môžu svoje nakupovanie ešte viac uľahčiť, a to vytvorením nákupných zoznamov cez webstránku alebo aplikáciu vo svojich smartfónoch.

Značky: