Samsung má v portfóliu ďalšie slúchadlá s odlišným konceptom nosenia. LEVEL U by mali poslúžiť pri športe alebo bežnom používaní na cestách.

Dizajn a vyhotovenie

Vyhotovenie je unikátne v tom, že hlavná časť tela bezdrôtových slúchadiel je umiestnená v záhlavnom pruhu z plastu. Dostupné sú štyri farebné varianty, na Slovensku budú dostupné tri – tmavomodrá, zlatá a biela. Bledomodrá nie je určená pre náš trh. Spojovací most je lesklý a hladký a z plastového materiálu prechádza do pružnej gumy. Tá sa zachytí na košeli alebo na tele a slúchadlá držia na krku aj počas chôdze. Z nich potom vedú samostatné káble pre ľavý a pravý reproduktor. Na nich sú in-ear mušle s umiestnením do ucha. V balení nájdete aj tzv. stabilizačné návleky. Bez nich vám totiž budú slúchadlá z ucha vypadávať aj v sede pri počítači, po pár krokov vám mušle určite vypadnú z ucha. Toto je ten typ slúchadiel, ktoré buď vám sedia, alebo nie. Pred kúpou ich treba určite vyskúšať, aby ste zistili, ako vám sedia v uchu.

Na jednej z gumových „nožičiek“ sú tri ovládacie prvky. Dve tlačidlá na úpravu hlasitosti a tlačidlo na párovanie / manažovanie prehrávania a prijímania telefonátov. Podržaním tlačidiel hlasitosti môžete zrýchliť posúvanie prehrávanej pozície v hudobných skladbách. Veľmi sme ocenili umiestnenie blikajúcej LED diódy na vnútornú stranu plastového mosta. Nebudete tak chodiť po ulici s blikajúcim prvkom na slúchadlách. Nabíjanie integrovaného akumulátora je cez microUSB konektor. Li-Ion akumulátor by mal vydržať po dobu 11 hodín hovoru, 10 hodín prehrávania hudby a 500 hodín (takmer 21 dní).

V čase, keď slúchadlá nepoužívate, môžete magneticky spojiť mušle dokopy. Je to však detail, na ktorom by sme až tak netrvali. Káble sú krátke a nebudú sa vám zamotávať. Navyše vždy budete mať v ruke takpovediac dva diely. Jeden hlavný s gumovými časťami z hlavného spojovacieho mosta a potom visiace mušle na krátkych kábloch.

LEVEL U sú krásne v akomkoľvek farebnom vyhotovení. Možno sa inžinieri inšpirovali seriálom Dievča z budúcnosti.

Hudobný prejav

V mušliach sú 12 mm meniče a slúchadlá podporujú BT 4.1 a kodek apt-X. Bližšie špecifikácie výrobca neuvádza. Po zvukovej stránke je reprodukcia veľmi dobrá. Pri testovaní sme mali pocit z akéhosi rozšíreného sterea. Získate silné basy a skutočne čistý zvuk v oblasti stredov a výšok. Dynamika basov bola miestami nižšia až zastretá, no to len pri veľmi pozornom počúvaní. Na testovanie sme vyskúšali prehrávač Sony Walkman a smartfón. V prvom prípade bolo spojenie na prvý raz. Pri párovaní cez smartfón s Androidom 5 sme sa chvíľu potrápili. Samsung Level je softvér, ktorý bude upozorňovať na rôzne udalosti ako zmeškané hovory, alarmy, udalosti alebo stav batérie cez funkciu TTS (Tex-to-Speech). Slúchadlá našiel, ale nepripojil sa k nim. Museli sme to vykonať cez klasické párovanie v nastaveniach Androidu. Keďže sme slúchadlá na prvýkrát spárovali s Walkmanom, pripisujeme tieto komplikácie nevyladenému Androidu 5.

Kvalita zvuku je parameter, ktorý bez diskusie hodnotíme výborne. Má to však jedno „ale“. Slúchadlá vám musia sedieť v ušiach, inak nepočítajte s basovým prejavom.

Výhody

  • Stabilné držanie na krku
  • Výdrž akumulátora
  • Vzhľad ku každému oblečeniu
  • Podpora TTS
  • Kvalita zvuku – vhodné pre náročnejších poslucháčov

Nevýhody

  • Dizajn návlekov nebude pre každé ucho
Technické parametreSamsung LEVEL U
Typbezdrôtové
Veľkosť meniča [mm]12
Bluetootháno
NFCnie
Funkcia handsfreeáno

Verdikt touchIT.sk

Samsung Level U sú vynikajúce slúchadlá po stránke dizajnu a zvuku. Na kolená ich zráža len fakt, že tvarovanie návlekov nebude vhodné pre každého. A hoci sú univerzálne v zmysle použitie a v kancelárii alebo na cestách, nie sú univerzálne pre každé ucho. Tak to ale s podobným konceptom býva aj u iných značiek. Preto tu platí „krajčírske“ pravidlo prevedené do oblasti zvuku – Dvakrát nasadzuj a počúvaj, raz kupuj.

Cena: 73,90 EUR

Zapožičal: Samsung Slovensko

Porovnanie s konkurenciou

Veľmi podobné slúchadlá sme testovali už aj v minulosti, šlo o model Sony SBH80. Ich veľkou výhodou je integrácia NFC priamo do slúchadiel, čo výrazne zvyšuje komfort pri bezdrôtovom prepojení mobilu alebo tabletu so slúchadlami.

sbh80_1

7.0 Futuristický vzhľad a výborný zvuk

Samsung Level U sú vynikajúce slúchadlá po stránke dizajnu a zvuku. A hoci sú univerzálne v zmysle použitie a v kancelárii alebo na cestách, nie sú univerzálne pre každé ucho.

  • Vlastné odhlučnenie 6
  • Odhlučnenie od okolia 7
  • Kvalita reprodukcie 7
  • Pomer cena / výkon 8
Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.