Za málo peňazí, veľa muziky. Aj takto by sa dali opísať slúchadlá Sony MDR-XB50AP, ktoré sú dostupné v štyroch farebných prevedeniach.

$_1_nowat

Na test máme slúchadlá v bielej farbe, dostupné sú aj modré, červené a čierne. Výber je teda dostatočne veľký. Spolu so slúchadlami dostanete aj praktické puzdro. V balení sa nachádzajú aj štyri páry silikónových návlekov rôznych veľkostí, ktoré zabezpečia dokonalý komfort pri nosení a dostatočnú izoláciu od okolitého ruchu. Priamo na kábli je mikrofón s jedným tlačidlom. S ním môžete prijať / ukončiť hovor, alebo dvojitým stlačením preskočiť skladbu v prehrávači. Na trhu je dostupná aj verzia bez handsfree funkcionality.

51c1Mm-4AGL._SY355_nowat

Kábel má pozlátený, zahnutý 3,5 mm jack. Zahnutie jacku  je prakticky jediný zápor, nakoľko dnešné smartfóny majú konektor na vrchnej strane a pri nosení vo vrecku sa koncovka zbytočne ohýba. Neskôr by mohlo prísť k jej poškodeniu.

Sony nám aj týmto modelom dokazuje, že slúchadlá vedia robiť. Meniče s priemerom 12 mm a technológiou X-Bass podávajú naozaj kvalitný výkon. Basy sú bohaté, výšky a stredy čisté. Na dnešnú prebasovanú hudbu sú vyhovujúce, ale poslucháči, ktorí vyžadujú autenticitu by Bacha, alebo Mozarta mali počúvať na inom type slúchadiel. Pri maximálnej hlasitosti je kvalita zvuku stále rovnaká. Nebude vás rušiť žiadny šum, alebo skreslenie.

Plusy

  • kvalita zvuku
  • cena

Mínusy

  • L-kový konektor

Verdikt

Slúchadlá Sony MDR-XB50AP urobili naozaj dobrý dojem. Kvalita zvuku je na úrovni slúchadiel, ktorých cena býva aj dvojnásobne vyššia. Za cenu týchto slúchadiel dostanete naozaj kvalitné audio.

Cena: 34,99 EUR

Zapožičal: Sony Slovakia

Autor článku: Filip Szalay

Značky: