Záujemcovia o nový Samsung Galaxy Note7 majú možnosť využiť predobjednávku a poistiť si tak, že budú mať novinku ako prví. Ako bonus je k tomu aj darček – okuliare pre virtuálnu realitu Gear VR .

Pri objednávke smartfónu u vybraných partnerov dostanú zákazníci okuliare pre virtuálnu realitu Samsung Gear VR ako darček. Vzhľadom k očakávanému veľkému dopytu by ste nemali váhať. Ponuka platí od 16. augusta do vyčerpania zásob, najneskôr do 30. augusta. Samsung Galaxy Note7 bude k dispozícii v modrej, striebornej a čiernej farbe za maloobchodnú cenu 849 € vrátane DPH.

Zoznam predajcov, kde bude dostupná predobjednávka Galaxy Note7 s Gear VR zdarma:

Slovak TelekomElektroexpertNikita.sk
OrangeElsatexOKAY
O2Hej.skPLANEO Elektro
Andreashop.skDobremobily.skSamsung brandshop
Andreashopsala.skmp3.skShark
DATART INTERNATIONAL, a.s.MobilonlineShoppie.sk
Dates MobileNAY a.s.TPD/Euronics

Samsung Galaxy Note7 je smartfón určený skôr pre prácu, ale aj na zábavu. Charakteristickým rysom je pero S Pen. Pero je oproti minulosti zmenené, má tenší, len 0,7 mm hrot a vylepšenú citlivosť na tlak. V podstate máte dojem, že píšete klasickým perom. Vďaka odolnosti voči vode (certifikácia IP68) môže písať poznámky aj počas dažďa, telefónu neublíži ani pád do vody.

Samsung prepracoval tiež systém zabezpečenia Galaxy Note 7, ako prvý využíva systém snímania očnej dúhovky. Ten sme už detailne popisovali.

Ide o jeden z najbezpečnejších spôsobov, ako ochrániť dáta. Okrem toho je možné smartfón zabezpečiť aj tradičným spôsobom, teda odtlačkami prstov, PINom, heslom alebo znakom.

SmartSwitch-4

Samsung Galaxy Note 7 má obojstranne zakrivený 5,7-palcový QHD Super AMOLED displej s ochranným sklom CORNING Gorilla Glass5. Poháňa ho osemjadrový procesor a k dispozícii je 4 GB operačná pamäť RAM + 3500 mAh batéria s podporou rýchleho nabíjania bezdrôtovo alebo cez kábel. Prepojovací konektor je USB-C . Fotoaparát s technológiou snímača dual-pixel, rýchlym autofokusom a objektívom so svetelnosťou F1.7 zaistí rovnako ostré fotky ako Samsung Galaxy S7/S7 edge. Vnútornú pamäť pre fotky a videá s kapacitou 64 GB je možné ďalej rozšíriť pomocou microSD až o 256 GB. Používatelia Samsung Galaxy Note7 budú môcť využiť až 15 GB voľného miesta na ukladanie a obnovovanie informácií na Samsung Cloud.

SmartSwitch-3

Samsung Galaxy Note 7 už máme na testovanie a pripravíme pre vás kompletnú recenziu. Prvé poznatky sú pozitívne – po 24 hodinách testu máme ešte 24 % kapacity batérie. Displej sa nám zdá jasnejší ako u Galaxy S7 edge a Note 7 sa nám lepšie drží v ruke. Používame aj rozpoznanie očnej dúhovky, ale predsa len odtlačok prsta je rýchlejší spôsob ako sa dostať do telefónu.

SamsungCloud

USB-C port nerobí až taký problém, ako sme si mysleli kvôli doterajšiemu príslušenstvu – v dodávke je aj adaptér USB-C na USB 2 micro a teda sa dajú použiť napr. powerbanky. Telefón je to rýchly, najlepšia vlastnosť je asi to písanie perom na vypnutý displej. Na to sme si zvykli ihneď a radi to používame.

SmartSwitch-2

Prechod medzi Galaxy S7 edge a Galaxy Note 7 bol úplne hladký – Smart Switch preniesol úplne všetko vrátane kontaktov, fotiek, poznámok, zoznamu hovorov, SMS, ale aj hesiel na Wi-Fi, nainštalovaných aplikácií a nastavení. Radosť prechádzať a dá sa to aj z iných telefónov.

SmartSwitchVPraci

Páči sa nám vylepšený spôsob práce s Wi-Fi sieťami, keď v prípade poklesu kvality predvolenej siete dokáže telefón vybrať sám tú najlepšiu možnosť.

WiFiSprava

Rozhranie je zjednodušené, ale treba si naň zvyknúť. Všetko je na iných miestach ako bolo, ale aj to je len otázkou zvyku.

Nastavenia

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Samsung Galaxy Note 7 – desať dôvodov, prečo bude úspešný. Cena je 849 Eur, predaj od 2. septembra (doplnené)

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.