Tvorcovia majú k dispozícii druhý diel hernej predlohy.

HBO oficiálne potvrdilo, že natočí druhú sériu seriálu The Last of Us, ktorý je založený na rovnomennej hre. Toto rozhodnutie sa dalo očakávať, nakoľko prvá séria je aktuálnym hitom internetu a zbiera pozitívne reakcie zo strany kritikov, novinárov, hráčov aj bežných divákov. Problém nebude ani s tvorbou zápletky, keďže tvorcovia seriálu majú k dispozícii celý druhý diel hernej predlohy (The Last of Us Part II).

The Last of Us pre HBO vytvorili Craig Mazin (držiteľ ceny Emmy za seriál Černobyľ z produkcie HBO) a Neil Druckmann (tvorca a scenárista The Last of Us zo spoločnosti Naughty Dog). Prvá séria seriálu sa po prvom týždni uvedenia stala druhým najväčším debutom HBO, hneď za seriálom Rod draka.

Seriálový The Last of Us si už stihol pripísať aj niekoľko rekordov. Druhú časť seriálu si v nedeľu večer na základe údajov spoločnosti Nielsen pozrelo 5,7 milióna divákov v rámci HBO Max a lineárneho vysielania v USA, čo predstavuje viac ako 1 milión nových divákov oproti premiére seriálu. Tento 22 % skok predstavuje najväčší nárast sledovanosti v druhom týždni pre akýkoľvek pôvodný dramatický seriál HBO v histórii stanice.

Seriál The Last of UsZdroj: Liane Hentscher / HBO
Seriál The Last of Us

Pochvalné reakcie od kritikov

Seriálový The Last of Us sa stal hitom aj na sociálnych sieťach, kde sa počas svojho debutu stal celosvetovým trendom č. 1 na Twitteri. Do dnešného dňa nazbierali upútavky a teasery na prvú sériu viac ako 100 miliónov pozretí.

Pokiaľ ste doteraz o The Last of Us nepočuli – hra aj seriál sa odohrávajú 20 rokov po zničení modernej civilizácie. Joel (Pedro Pascal) je najatý, aby prepašoval Ellie (Bella Ramsey), štrnásťročné dievča, z tiesnivej karanténnej zóny. To, čo začína ako malá zákazka, sa čoskoro zmení na brutálnu a srdcervúcu cestu, kedy obaja musia precestovať Spojené štáty a prežitie jedného závisí na druhom.

Interakcia medzi oboma hlavnými postavami bola jedným z kľúčov úspechu v prípade hernej predlohy a tvorcom sa tento aspekt podarilo bravúrne preniesť aj do seriálového spracovania. Aj vďaka tomu získal seriál 97 % hodnotenie Rotten Tomatoes a Rolling Stone ho označil za „ďalší veľký hit HBO“. Variety poznamenal, že „možno vidieť blízku budúcnosť, v ktorej seriál skončí medzi najlepšími televíznymi reláciami“.

Seriál The Last of UsZdroj: Liane Hentscher / HBO
Seriál The Last of Us

Prvá epizóda je na YouTube zadarmo

IndieWire vyhlásil, že seriál je „lepší ako každá adaptácia videohry, ktorá príde na myseľ“, a IGN ho označil za „brilantné prerozprávanie jedného z najobľúbenejších príbehov videohier, ktoré prináša obohacujúce predstavenie pre fanúšikov hernej predlohy a zároveň dokáže zostať prívetivo napínavý aj pre nováčikov“. S týmto hodnotením súhlasíme, v podobnom duchu sa niesla aj naša recenzia.

HBO zareagovalo na úspešný štart seriálu zverejnením prvej epizódy na YouTube zadarmo. Bohužiaľ, táto promo akcia vznikla v spolupráci so Sky TV a je obmedzená iba na britský trh. Obmedzenie môžete jednoducho obísť pomocou niektorej z VPN služieb, ktoré majú server v UK. Overili sme to v redakcii.

Nové časti seriálu majú premiéru každý pondelok na HBO a HBO Max až do finále, ktoré na nás čaká 12. marca.

Seriál The Last of UsZdroj: Liane Hentscher / HBO
Seriál The Last of Us

Zdroj: HBO

Prečítajte si aj:

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit