Variť môže každý, s varičom THERMOMIX určite!

Nemecká spoločnosť VORKWERK má v ponuke už druhú generáciu variča THERMOMIX, ktorý ponúka až 12 funkcií (váženie, drvenie, sekanie, miešanie, varenie v pare, šľahanie a pod.) v jednom kvalitne spracovanom zariadení. To najzaujímavejšie je modul Cook-Key, ktorý sa pripája k variču a komunikuje prostredníctvom Wi-Fi so serverom Cookidoo, kde sa nachádza obrovské množstvo receptov a rôznych sérií z každého kúta sveta.

V základe je táto služba zdarma, v plnej verzii je spoplatnená. Samotný varič má v prednej časti dotykový LCD displej a jedno tlačidlo s potenciometrom. Modul Cook-Key komunikuje so serverom Cookidoo, kde máte vytvorené konto. Do neho si pridávate recepty v rôznych skupinách. Jednotlivé recepty obsahujú podrobný postup, nutričné hodnoty, ale aj nákupný zoznam, ktorý využijete pri nakupovaní, bez nutnosti prepisovania položiek na papier a pod.

Vo výsledku to funguje tak, že pridané recepty, na stránke alebo v aplikácii Cookidoo, sa synchronizujú s Coo-Key. Následne máte všetko dostupné priamo vo variči, stačí si vybrať recept a spustiť varenie. Výhoda spočíva v tom, že celým procesom varenia vás zariadenie sprevádza krok po kroku a presne vám ukazuje, čo a kedy máte spraviť.

Toto varenie je skutočne pre každého. THERMOMIX dokáže variť viacstupňovo, napr. dole polievka, vyššie zelenina a na vrchu mäso. Variť sa dá aj bez konkrétneho receptu, ale to vyžaduje určitú prax. Nevýhodou je, že nevie piecť, iba variť, dusiť a pod.

Zapožičal: www.thermomix.vorwerk.cz

Cena: od 1300 EUR

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE