Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Predstavujeme tiež výnimočne výkonný ThinkBook 16p 4. generácie a inovatívne príslušenstvo Lenovo Magic Bay
Odhalenie nového bezdrôtového docku ThinkBook 13x Gen 2 Wireless Dock a miniatúrneho stolného počítača ThinkCentre neo 50q

Spoločnosť Lenovo dnes na veľtrhu CES 2023 predstavila inovatívny nový model z radu ThinkBook Plus, ktorý stavia na skúsenostiach spoločnosti Lenovo v oblasti otočných displejov a úplne ju pretvára s duálnym otočným displejom – ten disponuje OLED panelom na jednej strane a farebnou e-Ink obrazovkou na druhej strane. Spoločnosť Lenovo tiež odhalila 4. generáciu notebooku ThinkBook 16p poháňanú vysoko výkonnými komponentmi vrátane procesorov Intel Core 13. generácie a diskrétnej grafiky až NVIDIA GeForce RTX 4060. Vyznačuje sa inovatívnym dizajnom modulárneho príslušenstva Lenovo Magic Bay s magnetickým pogo pin konektorom umožňujúcim ľahké rozšírenie pre voliteľne dodávané príslušenstvo Lenovo Magic Bay 4K Webcam, Lenovo Magic Bay LTE alebo Lenovo Magic Bay Light.

Spoločnosť Lenovo navyše predstavila unikátny bezdrôtový dock ThinkBook 13x Gen 2 Wireless Dock, ktorý kombinuje niekoľko bezdrôtových technológií na vytvorenie prakticky bezkáblového dokovacieho a nabíjacieho riešenia. Ako poslednú novinku potom spoločnosť Lenovo predstavila to najnovšie z portfólia mini počítačov typu Tiny. ThinkCentre neo 50q je priestorovo úsporný stolný počítač s objemom 1L navrhnutý špeciálne pre užívateľov z oblasti malých a stredných podnikov.

Nový smer v oblasti hybridných počítačov

Od svojho prvého odhalenia v roku 2020 sa notebook ThinkBook Plus stal synonymom pre unikátne a inovatívne zariadenia určené profesionálom. Medzi jeho úspechy patrí druhá generácia ThinkBook Plus s e-Ink displejom a tretia generácia so sekundárnym 8-palcovým displejom zabudovaným vedľa klávesnice. Spoločnosť Lenovo má za sebou aj dlhú tradíciu inovácií v oblasti otočných foriem zariadení a displejov, ktorá siaha až do roku 2005 k tabletu ThinkPad X41 a neskôr k zariadeniu ThinkPad Twist z roku 2012. Nový ThinkBook Plus Twist úplne pretvára túto kategóriu integráciou otočného duálneho displeja, ktorý ponúka všestrannosť vo viacerých režimoch a zároveň vylepšuje užívateľský zážitok v mnohých oblastiach. Vznikol tak jedinečný notebook pre novú generáciu používateľov.

Nové zariadenie si zachováva základné atribúty modelu ThinkBook Plus Gen 2. Dizajnéri a inžinieri spoločnosti Lenovo počúvali spätnú väzbu a postrehy užívateľov a na ich základe implementovali rad vylepšení a inovácií pre ThinkBook Plus Twist:

  • Najnovšie procesory Intel Core 13. generácie
  • Nový 13,3-palcový 2,8K OLED dotykový sklenený displej s úzkymi rámčekmi a otočným pántom
  • Nový farebný 12-palcový e-Ink displej s predným nasvietením na hornom kryte s vylepšenou obnovovacou frekvenciou 12Hz a dotykovým sklom
  • Intel Wi-Fi 6E1 vylepšuje výkon a stabilitu bezdrôtového pripojenia v podporovaných sieťach
  • Podpora pera na OLED a e-Ink displejoch s výdržou batérie až 18 mesiacov

ThinkBook Plus Twist môže byť veľmi všestranným zariadením s radom režimov použitia, ktoré je možné nakonfigurovať do formátu „véčko“ alebo tablet, pričom oba tieto režimy môžu uprednostňovať buď OLED displej alebo farebný e-Ink displej vďaka jedinečnému otočnému pántu.

Užívatelia, ktorí sú často obchodne na cestách, si obľúbia režim „písací stroj“ alebo režim „e-papier“ v móde tabletu. Oba tieto režimy im umožnia ľahko navrhovať, upravovať a korigovať dokumenty pomocou klávesnice alebo šikovného pera. E-Ink displej môže znížiť únavu očí pri dlhšom používaní a tiež spotrebuje menej energie, čo v praxi znamená dlhšie intervaly medzi nabíjaním. Pre pokročilejšiu prácu s dokumentmi alebo obrázkami môžu používatelia prepnúť do režimu tabletu s OLED displejom a komunikovať pomocou pera na jasnom 400-nitovom 2,8K displeji.

Títo používatelia si tiež obľúbia všestrannosť, vďaka ktorej môžu na cestách prezerať svoj kalendár či emaily na e-Ink displeji a ďalej s nimi pracovať. Následne jednoducho prepnú na OLED displej do režimu notebooku pomocou rýchleho otočenia a pripoja sa stlačením jedného tlačidla k videokonferencii vo vysokom rozlíšení s pomocou FHD kamery a úžasného zvuku. Ten zaistí okrem iného dvojica mikrofónov, ktoré ponúkajú funkciu inteligentného potlačenia hluku pre zníženie okolitých zvukov. V režime notebooku môžu používatelia na OLED displeji využiť plný výkon procesorov Intel Core 13. generácie a operačného systému Windows 11 pre mimoriadnu produktivitu. Na konci dňa stačí prepnúť do OLED režimu tabletu pre odpočinok pri obľúbenej streamovacej službe. Alebo prepnite do režimu tabletu s e-Ink displejom a prečítajte si pohodlne niekoľko kapitol najnovšieho bestselleru.

Výnimočne vybavený ThinkBook s unikátnou sadou Lenovo Magic Bay pre pokročilých užívateľov

Štvrtá generácia notebooku ThinkBook 16p s voliteľným príslušenstvom Lenovo Magic Bay prináša maximálny výkon a produktivitu. Už rýchly pohľad na jeho technické špecifikácie je toho dôkazom. Najnovšie procesory Intel Core H-series 13. generácie s voliteľnou diskrétnou grafikou až NVIDIA GeForce RTX 4060, možnosť až 16-palcového 3,2K displeja s obnovovacou frekvenciou 165Hz a podporou Dolby Vision, DDR5 pamäť a podpora duálneho SSD disku s úložiskom s veľkosťou až 2TB2 robia z tohto zariadenia doposiaľ najvýkonnejší ThinkBook, ideálny pre vysoko intenzívnu pracovnú záťaž ako je spracovanie obrazu a videa alebo dokonca hranie hier vo chvíľach voľna.

Inovácie idú ale za hranicu technických špecifikácií. ThinkBook 16p Gen 4 predstavuje prvý redizajn výkonných modelov z portfólia Lenovo a bol navrhnutý s ohľadom na lepší užívateľský zážitok a pre väčšiu všestrannosť. Tú dosahuje vďaka riešeniu Lenovo Magic Bay pre ešte lepší zážitok z videokonferencií a práce na cestách. Batéria s veľkou kapacitou 80Wh a možnosťou rýchleho nabíjania ponúkne vynikajúcu životnosť batérie a menej času stráveného pripojením k elektrickej sieti. Väčší sklenený touchpad je navrhnutý pre plynulejšie ovládanie, zatiaľ čo potreby online konferencií naplní FHD kamera a štyri reproduktory Harman Kardon otočené smerom k užívateľovi, ktoré sa postarajú o pohlcujúci zvuk pri konferenčných hovoroch alebo bežnom hraní hier. Duálne mikrofóny s funkciou potlačenia hluku sú navrhnuté tak, aby ostatní počuli hlas užívateľa nad okolitým hlukom pri práci aj hraní.

Unikátnou vlastnosťou tohto výkonného notebooku je magnetický pogo pin konektor na hornej strane displeja, ktorý je navrhnutý na pripojenie modulárneho príslušenstva Lenovo Magic Bay. Toto vybavenie je voliteľne dostupné ako súčasť balíčka vo vybraných konfiguráciách notebooku ThinkBook 16p Gen 4, a dokáže premeniť váš ThinkBook na domáce štúdio pre streamovanie videa alebo ponúknuť pridaný benefit v podobe LTE3 4G pripojenia pre prácu a hranie na cestách.

S pomocou softvéru Lenovo View môže integrovaná FHD webkamera fungovať spoločne s odnímateľnou webkamerou Lenovo Magic Bay 4K Webcam a spojiť oba toky videa do jedného. Okrem iných funkcií toto spojenie ponúkne automatické sledovanie tváre či schopnosť rozpoznania tabule. S touto funkciou dokáže softvér vymazať všetko, čo zakrýva nápisy a kresby na tabuli a poskytnúť vám jasný a čistý obraz.

Trojica nového príslušenstva Lenovo Magic Bay sa vďaka pogo pin konektoru ľahko používa a umožní používateľom jednoduchú rozšíriteľnosť bez potreby zapojenia ďalších káblov, hardvérových kľúčov alebo napájacích zdrojov.

Lenovo Magic Bay 4K Webcam je navrhnutá pre videokonferencie a streamovanie videí vo vysokom rozlíšení. Zahŕňa funkcie automatického ostrenia a automatického rámovania hovorcu s voliteľným zorným poľom, automatickým nastavením okolitého svetla a maximálnym rozlíšením až 4K pri 30 snímkach za sekundu. Pre väčšiu bezpečnosť je kamera vybavená integrovanou elektronickou krytkou. Špeciálny 270 ° záves umožňuje kamere otáčať sa v rôznych uhloch, čo používateľom poskytuje väčšiu flexibilitu. Môžu buď použiť kameru v prednom režime na zachytenie seba samého alebo kameru otočiť do režimu s orientáciou do miestnosti a predviesť produkty alebo zachytiť iných účastníkov hovoru či zaujímavé miesta.

Externé svetlo Lenovo Magic Bay Light je navrhnuté tak, aby vyriešilo jeden z najčastejších problémov video hovorov a streamovania. Zlé osvetlenie je častým dôvodom užívateľskej nespokojnosti – obraz je buď príliš tmavý, alebo naopak svetlý a okolité svetlo často vytvára nežiaduce alebo nelichotivé tiene. Lenovo Magic Bay Light dokáže dodať až 200 luxov nastaviteľného jasu s minimálnou spotrebou energie. Svetlo sa ľahko pripojí k notebooku ThinkBook 16p Gen 4 a automaticky sa zapne pri aktivovaní vstavanej kamery, takže používatelia môžu vytvárať profesionálne vyzerajúce videá prakticky kdekoľvek.

Práca a zábava kdekoľvek sa stali novou normou. Konektivita ale občas zostáva proti tomuto trendu pozadu kvôli vzdialenejším lokalitám alebo nezabezpečeným verejným Wi-Fi hotspotom. Lenovo Magic Bay LTE je navrhnutý tak, aby riešil tieto problémy s konektivitou. Ponúka rýchle pripojenie 4G LTE3 pre väčšiu flexibilitu na cestách a obsahuje LED indikátor stavu pripojenia a USB Type-C port s káblom na kompatibilitu s inými notebookmi.

Bezdrôtová technológia je budúcnosťou dockovania

Spoločnosť Lenovo tiež predstavila svoje prvé plne funkčné riešenie bezdrôtového nabíjania pre ThinkBook 13x Gen 2. Druhá generácia notebooku ThinkBook 13x, predstavená na veľtrhu CES v roku 2022 mala k dispozícii voliteľné príslušenstvo poskytujúce 65W bezdrôtové nabíjanie notebooku a ďalších mobilných zariadení. Pre rok 2023 spoločnosť Lenovo predstavila nové a kompletne bezdrôtové dockovacie riešenie ThinkBook Wireless Dock pre ThinkBook 13x Gen 2, ktoré kombinuje niekoľko špičkových technológií s cieľom úplne zmeniť spôsob dockovania notebookov. Využíva na to okrem iného Wi-Fi 61, technológiu Power-by-Contact a univerzálne bezdrôtové nabíjanie na vyriešenie problémov s viacerými káblami. Bezdrôtová dockovacia stanica ThinkBook Wireless Dock predstavuje krok od „plug and play“ k jednoduchšiemu „put and play“ pripojeniu.

Použitie Power-by-Contact na bezdrôtové nabíjanie predstavuje prelomovú technológiu, ktorá prenáša energiu pomocou vodivých elektród pripojených k prijímaciemu obvodu a k batérii prijímača. Tento základ dopĺňa bezdrôtová nabíjacia podložka poskytujúca až 10W pre univerzálne inteligentné zariadenia s podporou bezdrôtového nabíjania a príslušenstva umiestneného vo vyhradenej zásuvke dokovacej stanice.

Užívateľský zážitok je výrazne jednoduchší, pretože stačí iba položiť notebook na nabíjaciu podložku a informácie o pripojení sa automaticky načítajú z bezdrôtového docku cez Wi-Fi. Pri odpojení notebooku sa navyše spojenie po niekoľkých sekundách automaticky ukončí, čo zamedzí akémukoľvek zvyškovému dátovému pripojeniu, ktoré by mohlo predstavovať bezpečnostné riziko.

Vďaka vysokému výkonu Wi-Fi 61 prináša bezdrôtové dockovanie svojim užívateľom aj pôsobivý zážitok z duálneho displeja s nízkou latenciou až 4K pri rozlíšení 60 Hz spolu s bleskovou rýchlosťou prenosu dát. Bezdrôtová dockovacia stanica obsahuje tri USB-A porty, jeden USB-C port a tenký konektor Lenovo na napájanie celej stanice.

Zariadenie Wireless Dock bude dodávané exkluzívne s vybranými modelmi ThinkBook 13x Gen 24.

Produktivita pre biznis uložená v malom priestore – nový ThinkCentre neo

ThinkCentre neo 50q Gen 4 je jedným z prírastkov do novej produktovej rodiny stolných počítačov Lenovo ThinkCentre neo, ktorý uprednostňuje kľúčové záujmy malých a stredných podnikov ako je produktivita, spolupráca a udržateľnosť a dokazuje, že veľké nápady môžu prísť v malom balení. Táto moderná verzia klasického stolného počítača ThinkCentre Tiny ponúka firmám skutočný výkon s najnovšími procesormi Intel Core 13. generacie v malom, priestorovo úspornom 1litrovom šasi s dômyselne skrytou ventiláciou zabudovanou do predného rámu. Vďaka až 1 TB miesta na bleskovo rýchlom SSD disku2 v kombinácii s 1TB HDD diskom2 a až 32GB DDR4 pamäťou bude celý deň ubiehať rýchlejšie a plynulejšie vďaka bezproblémovému chodu všetkých aplikácií. Kombinácia pripojenia Wi-Fi 61 s bohatými možnosťami portov vrátane prispôsobiteľného BTB portu umožňuje firemným používateľom zostať produktívna aj na rôznych zariadeniach.

Lenovo ThinkCentre neo 50q Gen 4 je dostupný buď s predinštalovaným operačným systémom Windows 11 alebo s operačným systémom IGEL. Modely s OS IGEL budú overené na úrovni IGEL Ready Advanced, čo znamená, že sú priebežne testované a overované spoločnosťou IGEL s najnovšími verziami operačného systému. To firmám pomáha zjednodušiť a zabezpečiť nasadenie cloudového pracovného priestoru a zároveň podporiť pohlcujúcu a produktívnu užívateľskú skúsenosť v dnešnom modernom pracovnom prostredí. ThinkCentre neo 50q Gen 4 navyše poskytuje vylepšenú úroveň Zabezpečenia pomocou Lenovo ThinkShield. Ten ponúka jednoduchú sadu nástrojov na ochranu zariadení, ktoré firmám ponúkne pokoj na duši s vedomím, že ich hardvér, softvér, sieť a lokácie sú bezpečnejšie. To všetko je zabalené v modernom, štýlovom a napriek tomu ekologickom tele s nízkym obsahom halogénov, ktoré je vybavené energeticky účinným mobilným procesorom. Jeho atraktívny ozdobný rámček je vyrobený s 85% recyklovaného obsahu (PCC) zatiaľ čo zostávajúca časť rámčeka je vyrobená z 35% PCC a jeho obal je vyrobený z plastu vyloveného z oceánu (OBD plast) a nefarbeného surového materiálu.

K novým zariadeniam ThinkBook a ThinkCentre môžu používatelia zaobstarať aj službu Lenovo CO2 Offset Service na kompenzáciu uhlíkových emisií produkovaných počas priemerného životného cyklu produktu. Táto služba slúži ako jednoduchý a transparentný spôsob, ako podporiť jeden z vybraných projektov Rámcového dohovoru OSN o zmene klímy.

Citácia

,,ThinkBook sa rýchlo etablovala ako prémiová značka notebookov s kompletným portfóliom, ktoré uspokojí potreby používateľov z moderných malých a stredných firiem,” hovorí Eric Yu, senior viceprezident pre segment SMB a Commercial Product Center, Intelligent Devices Group v spoločnosti Lenovo. ,,Najnovšie notebooky ThinkBook spolu s príslušenstvom Magic Bay predvádzajú inovácie na poli technológie a užívateľských zážitkov, ktoré sa ThinkBook snaží poskytovať.“

Ceny a dostupnosť

  • ThinkBook Plus Twist bude na našom trhu dostupný od júla 2023 s cenou začínajúcou od 1529 € vrátane DPH.
  • Štvrtá generácia notebooku ThinkBook 16p bude na našom trhu dostupná od júna 2023 s cenou začínajúcou od 1445 € vrátane DPH.
  • Príslušenstvo Lenovo Magic Bay bude dostupné exkluzívne s notebookom ThinkBook 16p Gen 4. Pre stanovenie cien jednotlivých balíčkov sa obráťte na lokálne zastúpenie spoločnosti Lenovo.
  • Bezdrôtové zariadenie ThinkBook Wireless Dock pro ThinkBook 13x Gen 2 bude na vybraných trhoch dostupné ako variant konfigurácie balíčku.
  • ThinkCentre neo 50q Gen 4 s operačným systémom Windows 11 bude dostupný od mája 2023. Cena bude zverejnená v Q1 2023. Pre ceny tohto modelu s operačným so systémom IGEL prosím kontaktujte lokálne zastúpenie spoločnosti Lenovo.

Pre obrázky a kompletné špecifikácie navštívte press kit Lenovo StoryHub CES 2023 rovnako ako  virtuálnu prezentáciu spoločnosti Lenovo pre CES 2023 a stránky udalosti s ďalšími podrobnosťami.

Kľúčové špecifikácie

ThinkBook Plus Twist
VýkonProcesorAž Intel Core 13. generácie
OSWindows 11
PamäťAž 16GB LPDDR5X
ÚložiskoAž 1TB PCIe Gen 4 SSD2
GrafikaIntel Integrated Graphics
Displeje13.3-palcový 2.8K OLED s dotykovým sklom a podporou inteligentného pera, 400 nitov, 60Hz, 100% DCI-P3, podpora Dolby Vision 12-palcový Color e-Ink dotykový displej s predným osvetlením a podporou inteligentného pera
AudioLenovo sound s duálnymi reproduktormi a duálnym polom mikrofónu, podpora Dolby Atmos
KameraFHD RGB kamera s krytkou
Batérie56Wh
Fyzické zabezpečenieInteligentná čítačka odtlačkov prstov v tlačidle pro zapnutie Kryt webkamery
KonektivitaPorty2 x Intel® Thunderbolt™ 4 USB-C
1 x 3.5mm audio jack
WirelessWLAN Intel Wi-Fi 6E 802.11 AX (2×2)
Bluetooth® 5.1
ThinkBook 16p Gen 4
VýkonProcesorAž Intel Core H-series 13. generácie
OSWindows 11
PamäťAž 32GB DDR5
ÚložiskoDual SSD až 2x 1TB PCIe Gen 4 SSD2
Grafika Až NVIDIA GeForce® RTX 4060
Displej16-palcový 3.2K IPS, 400 nitov, 120Hz, podpora Dolby Vision 16-palcový 2.5K IPS, 400 nitov, 60Hz, podpora Dolby Vision TUV EyeSafe
AudioŠtyri reproduktory Harman/Kardon a duálne pole mikrofónu, podpora Dolby Atmos
KameraFHD IR nebo FHD RGB kamera s krytkou, podpora Lenovo Magic Bay pre 4K kameru
Batéria80Wh s rýchlym nabíjaním
ZabezpečenieČip 
FyzickéInteligentná čítačka odtlačkov prstov v tlačidle pre zapnutie Kryt webkamery
KonektivitaPorty2 x USB-A
2 x USB-C
1 x HDMI
1 x Čítačka SD kariet
1 x 3.5mm audio jack
WirelessAž WLAN Intel Wi-Fi 6E 802.11 AX (2×2)
Bluetooth 5.1
ThinkCentre neo 50q Gen 4
ProcesorAž Intel Core i5 H-series  13. generácie
Operačný systémWindows 11 Pro, Windows 11 Home alebo IGEL(kontaktujte lokálne zastúpenie spoločnosti Lenovo ohľadom ceny s operačným systémom IGEL)
PamäťAž 32GB DDR4, 2x SODIMM (plná PC verzia) Až 16GB DDR4, 2x SODIMM (ThinClient verzia)
ÚložiskoAž 1TB SSD2 Až 1TB HDD (7200 RBM)2
GrafikaIntel Iris Xe Graphics
Napájací zdroj65W / 90W Adaptér (plná PC verzia) 65W Adaptér (ThinClient verzia)
Prevedenie 1L Tiny
Rozmery182.9 mm x 179 mm x 34.5 mm
Váha1.1kg
KonektivitaAž Wi-Fi 6 Bluetooth 5.1
FarbaRaven Black s exteriérom Terrazzo
PortyPredná strana: 1 x USB 3.2 Gen 2 1 x Type C USB 3.2 Gen 2 1 x Combo Audio   Zadná strana: 1 x LAN (RJ45) 2 x USB 3.2 Gen 1 2 x USB 2.0 1 x HDMI 2.1 TMDS 1 x DP1.4b 1 X BTB punch-out port (nie je k dispozícii s Celeron SKUs vo verzii ThinClient)
Software Lenovo Vantage Lenovo Smart Storage MS Office (Trial) McAfee Livesafe (Trial) Kaspersky
Certifikácie / RegistrácieENERGY STAR® certifikácia TCO certifikácia® TÜV Ultra Low Noise RoHS ErP Lot3 GreenGuard / VOC Low Halogen EPEAT® – registrovaný tam, kde je to možné – stav registrácie podľa trhu nájdete na  www.epeat.net.

Značky: