Skladateľný notebook bol predstavený v máji minulého roka.

Lenovo ThinkPad X1 Fold sa dostane do predaja v druhom kvartáli roka 2020 a jeho cena bude štartovať na úrovni 2499 dolárov. Lenovo to oznámilo na veľtrhu CES 2020.

ThinkPad X1 Fold je prvý skladateľný počítač značky Lenovo a je to zároveň jeden z prvých skladateľných notebookov, ktoré sa dostanú na trh. Zariadenie bolo oficiálne predstavené v máji 2019 a vtedy nemalo prakticky žiadnu konkurenciu na trhu. Výrobcovia počítačov však na veľtrhu CES 2020 predstavili viacero skladateľných zariadení.

ThinkPad X1 Fold ponúka v rozloženom stave 13,3-palcový OLED displej s rozlíšením 2K. Ten bude možné zložiť na polovicu a zmenšiť tak veľkosť zariadenia počas jeho prenášania.

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Flexibilný displej tiež umožňuje viaceré spôsoby používania – v rozloženom stave môžete k zariadeniu pripojiť Bluetooth klávesnicu a využívať ho ako bežný notebook. Displej však môžete čiastočne zohnúť a rozdeliť ho na dve časti, pričom jedna z nich môže fungovať ako dotyková klávesnica. Prípadne môžete využívať dve aplikácie pod sebou.

Skladateľný počítač využíva plnohodnotný systém Windows 10 a procesor od Intelu. Ponúkne až 8 GB RAM a voliteľnú 5G konektivitu. Vo výbave má aj dvojicu USB-C portov a 11-hodinovú výdrž batérie. Jeho hmotnosť je nižšia ako 1 kg, hrúbka v rozloženom stave dosahuje 11,5 mm.

Cenu a dostupnosť pre Európu zatiaľ nepoznáme.

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Lenovo ThinkPad X1 Fold

Prečítajte si aj:

Lenovo ukázalo budúcnosť: Takto vyzerá skladateľný počítač (VIDEO TOUCHIT)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit