Superľahký notebook s hmotnosťou len 970 gramov.

Tie najdôležitejšie vlastností a vylepšenia výrobcovia dávajú aj do takto malých notebookov. V modeli ThinkPad X1 Nano 2nd Gen sa naplno môže prejaviť pokrok v technológiách a ukážke, čo všetko sa dá natlačiť do malého tela. Hlavným prvkom je aktualizácia čipovej súpravy. Tá už obsahuje procesory Intel Core i 12. generácie. Najnovšie takisto čerstvý a zatiaľ najvýkonnejší štandard Wi-Fi sietí typu 6E. Okrem Windows 11 je notebook kompatibilný aj s Linuxom na báze Fedora OSUbuntu OS. Dobrou správou je, že notebook sa dá používať aj s Windows 10. Používatelia majú právo zvoliť si systém Windows, ktorý v danej chvíli potrebujú. Nikto ich nenúti pre jeden či druhý.

Zdroj: Lenovo / Intel
ThinkPad X1 Nano 2nd Gen

Ako obvykle, bude existovať viacero konfigurácií, jedna z nich má infračervený kameru na prihlasovanie do systému a notebook môže mať až 32 GB RAM a 2 TB SSD disk. Dodávaný mini adaptér podporuje 65 W nabíjanie. Oceňujeme krok výrobcu použiť maximálne 2K displej. Na ploche 13,3“ uhlopriečky je to aj tak viac, ako by ste asi potrebovali, máte tu ale čistý obraz. Displeje sú na výber dva a to dotykový aj bez podpory dotykovej vrstvy a oba majú 100 % sRBG pokrytie farieb a technológiu Dolby Vision.

Notebook má iba 2 USB/TB 4 porty, čo je vzhľadom na jeho rozmery pochopiteľné. Ako doplnok je tu audio konektor a slot na Nano SIM kartu. Popri tom, aký je malý a tenký spĺňa ešte vojenské testy odolnosti podľa známeho štandardu MIL-SPEC 810H.

Zdroj: Lenovo

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.