Ide o domáce slúchadlá, ktoré neplánujete nikam nosiť a chcete niečo k televízoru alebo na jedno miesto.

Sú bezdrôtové, ale fungujú v pásme na frekvencii 863 MHz. Majú vyšší dosah ako napríklad mnohé slúchadlá s Bluetooth 4.0. Namiesto ôsmich metrov ich môže od vysielacej stanice vzdialiť do 30 metrov v budovách. Bude závisieť aj v akom prostredí, keďže aj stena je prekážka skracujúca vzdialenosť. Vonku je však dosah až do 100 metrov.

Základňová stanica slúchadiel sa napája cez vlastný kábel a treba ju napájať, vlastnú batériu totiž nemá. To však ale ani nebýva zvykom. Prepojenie so zdrojom zvuku si zrealizujete buď cez optický kábel alebo AUX – RCA. Oba káble sú súčasťou balenia, kupujete teda naozaj hotový produkt ktorý sa dá použiť bez ďalšieho zháňania ďalších káblov.

Slúchadlá sa so stanicou spoja automaticky, pri zmene kanálu sa dá na slúchadlách stlačiť tlačidlo na nové pripojenie. Všetko funguje automaticky a bez ťažkostí. Takto si predstavujeme domáce slúchadlá! Napríklad aj pre vašich starých rodičov, ktorým sa hodia k spomínanej televízii. Prepínanie vstupov ako aj kanálov je na zadnej strane základne.

Všetko ľahko pochopiteľné. Čierne prepínače na čiernom pozadí, avšak dajú sa nahmatať. A keď nefunguje jeden spôsob, stačí ich prepnúť a zvuk sa začne prehrávať. Opäť v štýle jednoduchosti bez zbytočností, ktoré tu reálne nepotrebujete. Aj toto je rozdiel medzi Bluetooth slúchadlami a týmito.

Polstrovanie by mohlo byť mäkšie, no dá sa naň zvyknúť. Ani po niekoľkých minútach sme nemali pocit nedoliehavosti náušníkov a tlaku na uši. Spojovací most sa dá roztiahnuť tak, aby boli slúchadlá voľné a sadnú na každú hlavu.

Nebudú tlačiť, to je podstatné. Dajú sa používať niekoľko hodín bez pocitu únavy. Na mušliach je tlačidlo na automatické ladenie a potenciometer na ovládanie hlasitosti. Takto máte nezávislosť a keď treba, upravíte si hlasitosť bez toho, aby bolo treba meniť hlasitosť na zdroji zvuku. Vzhľadom na dosah slúchadiel ho nemusíte mať úplne poruke.

Zvukovo sú vhodné na hudbu aj TV. Viac si ich vieme predstaviť na reprodukciu hovoreného slova. Isté rezervy v oblasti stredných tónov tu budete počuť. Za nevýhodu považujeme aj šušťanie slúchadiel, ak neprijímajú zvuk z pripojeného zdroja. Tento jav je normálny, no výrobca ho mohol utlmiť elektronicky a nepustiť tento signál do meničov. Vyzdvihnúť treba aj veľmi dobrú cenu. Na jedno nabitie vydržia 8 hodín prevádzky.

Cena: 64,90 €

Zapožičal: HAMA Slovakia

  • Thomson WHP3321Zdroj: Thomson
  • Thomson WHP3321Zdroj: Thomson
  • Thomson WHP3321Zdroj: Thomson

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.