Sieť bude chcieť konkurovať Twitteru a priniesť to, čo táto sociálna sieť zanedbáva.

Príchodom Elona Muska do siete Twitter sa udialo niekoľko nelichotivých záležitostí, a to vrátane prepustenia väčšiny zamestnancov, ako aj nevhodné moderovanie obsahu alebo nejednoznačné smerovanie firmy. To napríklad v súvislosti so slobodou slova a to, k čomu má Twitter slúžiť, respektíve k čomu nemá a čo sieť bude tolerovať. V každom prípade tohto sa chytil Facebook, respektíve jeho materská spoločnosť Meta a pripravila aplikáciu, ktorá by mohla Twitteru konkurovať.

Facebook má na to základňu používateľov, hoci sa v tejto súvislosti hovorí viac ako o doplnku Instagramu. Kým Instagram je založený na fotografiách, Threads by mali byť založené na textovej komunikácii. Uvidíme, čo budú používatelia preferovať. V každom prípade môžu pridávať príspevky s maximálnym počtom 500 znakov a tie môžu obsahovať aj rôzne odkazy, fotografie a videá v dĺžke do 5 minút. Sociálna sieť je zatiaľ dostupná v USA, keďže aktuálne nespĺňa potrebné regulácie stanovené Európskou úniou.

threads a zobrazenie vlakienZdroj: Meta

Podľa vyjadrení Facebooku je víziou tejto aplikácie alebo sociálnej siete zobrať to, čo Instagram robí najlepšie a rozšíriť o textovú informáciu. Malo by ísť o možnosť komunikácie v rôznych vláknach v reálnom čase. Hlavnou náplňou má byť spájanie sa s používateľmi, ktorí majú rovnaké alebo podobné záujmy. Používatelia, ktorí majú túto aplikáciu dostupnú, sa do nej zaregistrujú veľmi jednoducho. Využijú na to svoje konto na Instagrame. Počas prvých siedmich hodín sa do aplikácie zaregistrovalo 10 miliónov používateľov.

Používatelia, ktorí sú mladší ako 16 alebo v niektorých prípadoch ako 18 rokov, bude im vytvorený súkromný profil. Firma nenecháva nič na náhodu a používatelia tejto služby budú môcť sledovať rovnaké účty ako sledovali na Instagrame.

Zdroj: Meta

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.