Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Krásna záhrada s luxusným bazénom je snom nejedného vlastníka domu. A možno ste si tento sen už aj splnili. Ako však posunúť túto oázu pokoja na novú úroveň? Prečítajte si viac o moderných technológiách a inšpirujte sa.

Automatizácia je kľúčom k modernizácii

Najväčším krokom vpred je začlenenie diaľkovej automatizácie – nástrojov, ktoré umožňujú používateľom ovládať prostredie bazéna odkiaľkoľvek na svete. Stačí vám mobilné zariadenie a vhodná aplikácia, pomocou ktorej môžete ovládať teplotu vody, čistiace zariadenia, osvetlenie, trysky ale aj vstup do záhrady.

Vyberte si kvalitné posuvné brány a zdokonaľte svoj exteriér už dnes.

Pokročilá údržba bazénov

Dve nové technológie, ktoré menia údržbu bazénov, sú UV čistenie vody a ozónová oxidácia. Tieto systémy sa môžu používať samostatne, ale je lepšie ich kombinovať. Systém UV čistenia vody čistí baktérie, zatiaľ čo ozónový systém ničí mikroorganizmy a ničí anorganické materiály.

Pri čistení vody UV žiarením sa používa určitá frekvencia UV svetla, ktorá narúša DNA mikroorganizmov a zabraňuje ich množeniu. Voda v bazéne prechádza cez zariadenie podobné kanistru, kde ju zasahuje UV svetlo. Metóda sa vykonáva bez akýchkoľvek chemikálií a zabezpečuje najvyššiu kvalitu vody. Každý luxusný bazén by mal mať tú najlepšiu formu dezinfekcie.

Čistenie bazénaZdroj: elements.envato.com
Čistenie bazéna

Ozón je silnejší dezinfekčný prostriedok ako chlór. Dokáže zničiť niektoré patogény a mikroorganizmy odolné voči chlóru, ako aj anorganické materiály, napríklad opaľovací krém a kozmetické prípravky. Pri oxidácii ozónom sa rozkladajú molekuly kyslíka na jednotlivé atómy, ktoré potom vytvárajú slabú väzbu s voľnými molekulami kyslíka, čím vzniká ozón. Túto väzbu narušujú znečisťujúce látky, ktoré uvoľnené atómy kyslíka ničia, pričom ako vedľajší produkt vzniká len kyslík.

Tento proces nielenže ničí patogény, ale zvyšuje aj rozklad organických látok a zvyšuje množstvo kyslíka vo vode bez pridania akýchkoľvek chemikálií. Ak chcete dosiahnuť ten najlepší výsledok a udržiavať zdravie svojej rodiny v tom najlepšom stave, kombinácia týchto dvoch nepriestrelných metód je pre vás tou najlepšou voľbou. Je to bezpečnejšia sanitácia a z dlhodobého hľadiska vám ušetrí peniaze.

Moderné prostredie

V posledných rokoch sa modernizuje aj osvetlenie bazéna. Používanie LED osvetlenia v bazéne aj okolo neho je pokračujúcim a stále rastúcim trendom, pretože je oveľa jasnejšie a má viac farebných možností ako tradičné žiarovkové osvetlenie.

LED svetlá sa dajú použiť na vytvorenie dramatických efektov, najmä v bazénoch s kamennými prvkami a vodopádmi, a dokonca sa dajú synchronizovať s hudbou. Môžu byť strategicky umiestnené vo vnútri bazéna, aby zvýraznili jeho tvar alebo obrysy bazénových kúpeľov. Rovnako ako iné elektronické prvky dizajnu bazéna, aj svetlá sa dajú ovládať na diaľku prostredníctvom automatizovaných systémov.

bazén so svetlamiZdroj: elements.envato.com
Bazén so svetlami

Lacné pracovné oblečenie na všetky vaše budúce projekty vám poskytne Workie.

Značky: