Prvý smartfón Xiaomi už obdržal aktualizáciu na Android 15.

Android 15 postupne prichádza do prvých zariadení. Netradične však tento rok neprišiel so smartfónmi zo série Google Pixel, ktoré prvý raz získajú nový Android až aktualizáciou. Ešte predtým, než Android 15 získajú modely od Googlu, však prichádza do smartfónov iných značiek. Prvým výrobcom tak bola značka vivo, ktorú nasledoval Nothing. Teraz sa do partie pridáva aj Xiaomi, ktoré aktualizuje prvý smartfón na globálnom trhu.

Ide o model Xiaomi 14, teda vlajkovú loď pre tento rok. Tento smartfón je prvý, ktorý ponúka novú aktualizáciu, pričom je zaujímavé, že ide o globálnu verziu telefónu. Verzia systému je označená ako v1.1.2.0.VNCMIXM a písmenká MI v označení aktualizácie odkazujú práve na globálny systém. Ten je rozšírený aj v Európe napriek tomu, že známejšia a viac rozšírená verzia je tá európska označená ako EU.

Xiaomi 14Zdroj: TOUCHIT
Xiaomi 14

Treba poznamenať, že zatiaľ ide len o beta verziu systému, ktorú môžu registrovať len členovia beta programu. V každom prípade je pekné vidieť, že práve globálny model má aktualizáciu k dispozícii medzi prvými. Android 15 je v tomto prípade upravený Xiaomi HyperOS v prvej verzii, druhá verzia by mala byť odprezentovaná až po boku série Xiaomi 15 tento mesiac. Prvé aktualizované modely na Android 15 tak budú mať stále k dispozícii kombináciu s prvou verziou tejto úpravy Androidu.

Netreba ale zabúdať na to, že aj ďalšie modely v blízkej dobe obdržia aktualizáciu na Android 15 práve značky Xiaomi. Rozpráva sa o minuloročnom Xiaomi 13T Pro, ktorý je na zozname jedným z prvých telefónov, ktoré by mali aktualizáciu na globálnom trhu registrovať. Okrem neho sa ale spomína aj tablet Xiaomi Pad 6S Pro 12,4.

Aj keď viaceré značky už Android 15 prinášajú, majitelia Pixelov už tiež nebudú dlho čakať. Ráta sa totiž s aktualizáciou v októbri, ktorá by mala prísť každým dňom. O dostupnosti oficiálnej aktualizácie do telefónov série Google Pixel 9 vás budeme informovať. Až po aktualizácii týchto telefónov sa totiž zvyčajne roztrhne vrece s aktualizovanými zariadeniami.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.