Ak sa tento test niekedy aj reálne prejaví na fungovaní sociálnej siete, pôjde o zásadnú novinku.

Asi máločo je pre sociálnu sieť TikTok typické tak, ako vertikálne videá, ktorými používatelia postupne rolojú. Tento koncept sa stal až takým úspešný, že sa ho viac či menej úspešne snažia okopírovať aj konkurenčné platformy YouTube, Instagram, Facebook a Snapchat.

Zdá sa však, že sociálna sieť uvažuje o zmene a zavedení horizontálnych videí, teda klasických v režime „naležato“. Testovanie tejto alternatívy u vybraných používateľov TikTok potvrdil pre portál TechCrunch.com. Novú funkciu označuje sieť ako režim celej obrazovky.

Fungovať má tak, že ak používateľ klikne na ikonu s obrazovkou, telefón sa prepne do režimu celej obrazovky. Je možné, že vtedy zároveň zmiznú z obrazovky všetky prvky používateľského rozhrania, ako napríklad tlačidlo na zdieľanie, komentovanie či označenie príspevku „lajkom“. Oficiálne potvrdené to ale zatiaľ nie je.

Po možnosti zverejňovať videá v dĺžke do desiatich minút, ktorú sieť zaviedla začiatkom aktuálneho roka, by toto mohla byť ďalšia funkcia, ktorou by TikTok začal viac konkurovať YouTube či Instagramu. Zároveň je trochu paradoxné, že zatiaľ čo tieto dve platformy sa silou-mocou snažia osvojiť si hlavnú funkcie TikToku v podobe vertikálnych videí, sociálna sieť sa možno vydá presne opačným smerom.

Zdroj: TechCrunch.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.