Ďalšia krajina sa rozhodla, že TikTok je riziko.

Po Indii, Pakistane, Bangladéši a Afganistane je Nepál ďalším štátom, ktorý zakázal túto mimoriadne obľúbenú aplikáciu. Zákaz bol vydaný v súvislosti s obavami súvisiacimi s ochranou súkromia a šírením dezinformácií. Nepálska vláda sa rozhodla na svojom území aplikáciu zakázať. Je jasné, že ľudia nájdu spôsob, ako to obísť, no stanovisko je jasné.

Minister zahraničných vecí, Hon. N.P. Saud, oznámil, že aplikácia narúša harmóniu a dobrú vôľu a obsahuje neslušné materiály. Vláda sa najviac obáva šírenia dezinformácií, nenávistných prejavov, ale aj šírenia iného škodlivého obsahu. V minulosti bol TikTok kritizovaný za to, že neodstránil z platformy škodlivý obsah.

Na tejto sieti si každý nájde svoj obsah a algoritmy dopĺňajú používateľom to, čo ich najviac zaujíma. To ale môže znamenať aj šírenie sexuálneho obsahu, ktorého je na sieti viac než dosť, a to by mohlo byť pre nepálsku kultúru urážlivé.

Vláda sa rozhodla prístup k aplikácii blokovať, nie je jasné ako. Zrejme na to využije spoluprácu s telekomunikačnými operátormi a poskytovateľmi internetu. Ak nebude aplikácia zablokovaná priamo na úrovni obchodov alebo filtrovania cez aplikačné firewally, pôjde o boj s veternými mlynmi.

Zdroj: ghacks.net

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.