Ďalšia platforma sa bude podieľať na lepšom označovaní obsahu vytvorenom AI.

Umelá inteligencia je dnes nástrojom, ktorý využívajú bežní ľudia, aj profesionáli vo svojich oblastiach. Jej výhody sa snažia využiť aj umelci, ktorí takto vytvárajú obsah v podobe obrázkov či videí. Pomáhajú si aj známymi nástrojmi ako je Dall-E či Adobe Firefly, pričom svoje výtvory radi zdieľajú aj na sociálnych sieťach. Na tých sa obsah vytvorený pomocou AI množí vo veľkom, no nie vždy je riadne označený.

Na označovaní má tak zapracovať aj ďalšia platforma, ktorá sa bude podieľať na automatickom označovaní obsahu tvoreného AI. Je ňou TikTok, pričom aj táto sociálna sieť bude využívať technológiu vytvorenú Microsoftom a Adobe. Tá bude spájať špecifické metadáta s príspevkami, vďaka čomu TikTok rozpozná, že ide o obsah generovaný AI.

TikTok označí AI obsahZdroj: andro4all.com
TikTok označí AI obsah

Toto označovanie obsahu tvoreného AI bolo predstavené vo štvrtok, 9. mája a plánuje sa vypúšťať do účtov používateľov v priebehu nasledujúcich týždňov. Už čoskoro tak môžete zaznamenať aj vy vo vašom účte na TikToku hlásenie, že video bolo vytvorené umelou inteligenciou, aj keby sa v ňom takýto obsah nachádzal len sčasti.

Označenie obsahu, ktorý vytvorila umelá inteligencia, je správny krok TikToku. Aj napriek viacerým kontroverziám, s ktorými sa aktuálne sieť spája, sa snaží zlepšiť používateľský zážitok a vytvoriť bezpečnejšie prostredie. Tento krok sa pritom bezpochyby spája s pochybnosťami používateľov, ktorý obsah je vytvorený umelou inteligenciou a ktorý zasa nie. TikTok tak rozlíši videá vytvorené človekom a videá vytvorené AI, čím podporí tvorcov z jednej aj druhej skupiny.

Zdroj: andro4all.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.