Vznikla nová rada mládeže.

Sociálna sieť TikTok je svojim spôsobom fenomén, ktorý sa tak často nevidí. Má však dve strany, ktoré sú plné kontroverzie. Pokým na jednej strane nájdete videá vtipného až vzdelávacieho charakteru, tak ponúka aj rôzne úskalia. Keďže ide o “čínsku” sieť, tak často diskutovanou témou je aj nevhodný obsah videí a ochrana osobných údajov. Aj preto na základe viacerých podnetov bol TikTok nútený vykonať zmeny, avšak viacerí si myslia, že nadmerná konzumácia obsahu na TikToku spôsobuje nielen závislosť, ale problémom je samotný obsah, ktorý je nevhodný pre maloletých divákov.

Je však jasné, že TikTok má toho za ušami oveľa viac, pričom ohrozenou skupinou sú okrem detí aj tínedžeri. Nakoľko táto sieť už v Európe podlieha výraznej regulácii, tak udalosti v USA by mohli naznačiť jej ďalšie smerovanie. TikTok sa dokonca nachádza pred možným zákazom v USA kvôli “čínskemu pôvodu”, ale platforma sa samozrejme nechce vzdať bez boja o svojho najvernejšieho konzumenta obsahu, ktorým je spomínaný tínedžer.

TikTokZdroj: The Conversation
TikTok

Portál PhoneArena informuje, že jedným z najnovších krokov spoločnosti TikTok je vytvorenie rady mládeže, ktorú má tvoriť 15 tínedžerov z celého sveta. Táto skupina poskytne sieti spätnú väzbu, aby sa TikTok stal bezpečnejším miestom pre mladých ľudí. Medzi hlavné oblasti, pred ktorými majú byť mladí ľudia chránení sú ochrana detí, dezinformácie a vplyv aplikácie na duševné zdravie.

Vplyv TikTok na tínedžerov je nepopierateľný. Aplikácia dokonca túto skupinu používateľov vyzvala, aby podnikla politické kroky proti potenciálnemu zákazu v USA. Aj táto minca má však dve strany, pričom môže výrazným spôsobom odpútať pozornosť od skutočných problémov siete. Rada sa síce javí ako dobre mienená forma ich nápravy, a na demonštráciu záväzku siete voči bezpečnosti svojich mladších používateľov, ale bude to stačiť?

Hoci úmysel je určite dobrý, tak je ťažké uveriť tomu, že v rade mládeže je iba 15 členov. Vzhľadom k veľkosti TikToku je tento počet členov veľmi malý. Aj preto sa zdá, že ide skôr o bezvýznamný krok smerom k vytvoreniu skutočnej bezpečnosti mladých používateľov. Ešte ťažšie je uveriť tomu, že ich práca bude mať globálny dosah.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.