Sociálna sieť TikTok testuje nový plán, za ktorý si zaplatíme.

Využívanie sociálnej siete TikTok je populárne najmä medzi mladšou generáciou, no obľúbili si ju zástupcovia každej generácie. Formát krátkych videí, ktoré môžu byť zábavné, oddychové, no aj poučné, sa postupom času rozšíril aj do ďalších sociálnych sietí, kde taktiež získal obrovský úspech.

Formátom krátkych videí sa však pýši najmä TikTok, ktorý je aktuálne pre všetkých k dispozícii zadarmo, bez poplatku. Ako však informuje portál androidauthority.com, už čoskoro sa môže objaviť nový plán s predplatným, za ktorý by ste si priplatili.

TikTok bez reklám za poplatok

Sociálna sieť TikTok aj napriek veľkému počtu používateľov hľadá ďalšie spôsoby, ako si zarobiť. Mnohým používateľom pritom prekážajú reklamy, ktoré sa v rámci siete vyskytujú, čo sa rozhodla sieť využiť. V príprave tak má byť nová verzia aplikácie, ktorá by zahrnula aj možnosť predplatného, v rámci ktorého by sa neobjavovali reklamy.

TikTokZdroj: The Conversation
TikTok

Informácie o tomto pláne priniesol práve portál Android Authority, ktorý sa dostal k ukážke pripravovanej väčšej verzie aplikácie. Medzi možnosťami plánov pritom bol základný plán aj s reklamami, ktorý bol zadarmo. Ak by ste však chceli využiť plán bez reklám, tak by ste si zaplatili 4,99 amerických dolárov za mesiac. Európske ceny zatiaľ nie sú známe.

Sociálna sieť sa zatiaľ nevyjadrila

Aktuálne nie sú k dispozícii žiadne oficiálne informácie, ktoré by TikTok ku zmene priniesol. Je však vysoko pravdepodobné, že zatiaľ len novú možnosť predplatného testuje a v súčasnej chvíli sa teda nevyjadruje. Jedno je však jasné, sociálna sieť väčšiu zmenu zvažuje a pripravuje možnosť si za verziu aplikácie bez reklám priplatiť.

Na začiatku spustenia predplatného sa očakáva, že sa TikTok sústredí len na niektoré regióny. Plán bez reklám za poplatok teda nemusí byť k dispozícii na všetkých trhoch. Ako je však už zvykom, Slovensko bude pravdepodobne jednou z posledných zasiahnutých krajín, kde sa možnosť predplatného objaví. Časový rámec však zatiaľ nepoznáme.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.