Microsoft bude znižovať veľkosť bezplatného úložiska. Môžete sa tomu vyhnúť.

Služba OneDrive bola medzi používateľmi obľúbená, pretože ponúkala najviac bezplatného priestoru naprieč najznámejšími cloudovými službami ako Dropbox alebo Google Drive. Bezplatne ste mohli získať až 30 GB. 15 GB za založenie účtu a ďalších 15 GB po aktivovaní funkcie zálohovania fotiek pomocou mobilnej aplikácie.

Microsoft takisto nadeľoval 1 TB priestoru platiacim používateľom služby Office 365. Neskôr túto kapacitu definoval ako „neobmedzenú„, avšak iba pre vybrané regióny. Minulý mesiac však oznámil, že opäť uplatní obmedzenie na 1 TB úložisko pre predplatiteľov Office 365 a takisto zníži veľkosť bezplatného priestoru z 15 GB na 5 GB, pričom používateľom zruší aj ďalšie bonusy.

onedrive_free_storage

Ako neprísť o úložisko?

Toto rozhodnutie samozrejme vyvolalo nevôľu medzi používateľmi. Microsoft sa k situácii vyjadril a takisto sa rozhodol dočasne umožniť používateľom zachovať si získaný bezplatný priestor. Jediné, čo potrebujete spraviť, je navštíviť stránku preview.onedrive.com/bonus/ a potvrdiť zachovanie extra úložiska pre vaše konto. Pozor však, musíte to stihnúť do 31. januára 2016. Takýmto spôsobom si môžete zachovať 15 GB bezplatného priestoru + 15 GB bonus za aktivovanie funkcie zálohovania fotiek v mobilnej aplikácii.

Ak teda chcete získať 30 GB cloudového priestoru, odporúčame, aby ste si vytvorili konto v službe OneDrive (ak používate Windows pomocou Microsoft konta, úložisko už v podstate máte, stačí sa prihlásiť do služby OneDrive.com), nainštalovať si mobilnú aplikáciu, aktivovať zálohovanie fotiek a na vyššie uvedenom odkaze potvrdiť zachovanie úložiska. Noví používatelia, ktorí sa do služby prihlásia po 31. januári, to už nevyužijú.

onedrive_free_storage_2

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit