Mio MiVue 752 WiFi Dual od firmy MiTAC je najnovšia kamera tejto značky určená do auta. Môže vám pomôcť pri sporných tvrdeniach po dopravnej nehode. S touto kamerou máte dôkazy v ruke. Rozlíšenie záznamu je QHD, teda 2560 × 1440p pri 30 snímkoch/s. Kamera navyše disponuje širokým zorným uhlom 140° a clonou F1.8. Na zázname sa počas dňa dajú rozpoznať ŠPZ vozidiel.

Vytvorené súbory ľahko prenesiete do smartfónu cez aplikáciu MiVue Pro a budete mať kópiu videa uloženú v telefóne. Nastavenie kamery je jednoduché – vložíte SD kartu, pripojíte kameru k zdroju napájania cez adaptér pre cigaretový zapaľovač a hneď po naštartovaní motora sa spustí záznam. Výhodou sú veľké a intuitívne ikony v menu. Súčasťou kamery je aj GPS prijímač, do obrazu sa teda vkladajú aj údaje o vašej aktuálnej pozícii.

Vodič má k dispozícii aj niekoľko asistentov – varovanie pred čelnou zrážkou, varovanie pri vybočení z jazdného pruhu a varovanie pred mikrospánkom vodiča. Rovnako je tu aj upozornenie na rýchlostné radary s doživotnou aktualizáciou, to ale reálne využijete skôr v zahraničí.

Súčasťou dodávky je napájací adaptér, dostatočne dlhý prepojovací kábel, ale tiež aj zadná kamera MiVue A20. Tá zachytáva situáciu za vozidlom a na rozdiel od prednej kamery sa táto pripevní na zadné sklo. Jej rozlíšenie je Full HD pri 30 fps.

Cena: 225 eur
Zapožičal: MIO

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE