Tento telefón predstavuje nový trend spoločnosti Samsung. 

Galaxy S20 FE kombinuje najžiadanejšie funkcie, ktoré si používatelia Galaxy smartfónov želali najviac. Samsung vybral to najlepšie zo svojich vlajkových lodí, spravil zopár úprav vo výbave a čo je najpodstatnejšie, dokázal atraktívnemu modelu dať aj zaujímavú cenu.

Zadná strana je z polykarbonátu, vďaka čomu sa telefón veľmi príjemne drží v ruke. Hlavnou výhodou tohto materiálu je jeho vyššia odolnosť ako pri skle. Vysokú tuhosť pritom zabezpečuje kovový rám. Konštrukcia Galaxy S20 FE prezrádza, že síce nejde o vlajkovú loď, ale je vidieť, že Samsung šetril na správnom mieste.

Vo vnútri telefónu sa nachádza 4500 mAh batéria. Je to opäť správne rozhodnutie, ktoré umožní používať tento smartfón celý deň v náročnom pracovnom tempe alebo pri hraní hier. Pri troche snahy nie je problém dosiahnuť na jedno nabitie aj dva dni prevádzky.

Galaxy S20 FE je priam stvorený na multimediálny obsah a hry. Jednak batériou, ale aj 6,5-palcovým displejom s rozlíšením FullHD+. Ten je primárne prepnutý do adaptívneho režimu s maximálnou obnovovacou frekvenciou 120 Hz. Správnym rozhodnutím je pri Galaxy S20 FE aj použitie plochého displeja, ktorý si používatelia stále želajú.

Farebné verzie Galaxy S20 FE

Farebné verzie Galaxy S20 FE

Z pohľadu fyzických portov sa na telefóne nachádza len USB-C port. V balení Galaxy S20 FE pritom nie sú AKG slúchadlá s USB-C pripojením. Bezdrôtovo je však Galaxy S20 FE vybavená veľmi dobre. Z konektivity sa v ňom nachádza Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, bezdrôtový DeX alebo NFC. Smartfón je možné nabíjať bezdrôtovo výkonom 15 W, ale rovnako je zachované aj reverzné nabíjanie.

Galaxy S20 FE má celkovo štyri fotoaparáty: tri vzadu a jeden vpredu. Vzadu je k dispozícii klasická kombinácia širokouhlý s rozlíšením 12 Mpx, hlavný takisto s 12 Mpx a teleobjektív s rozlíšením 8 Mpx. S podstatným vylepšením prichádza selfie fotoaparát, ktorý má v Galaxy S20 FE až 32 Mpx.

Cenový rozdiel medzi Galaxy S20 za 899 eur a Galaxy S20 FE za 649 eur sa musí niekde prejaviť. Vieme, že S20 FE má plastovú zadnú stenu, 6 GB pamäte RAM, chýbajú slúchadlá v balení a napájací adaptér nemá 25 W ale len 15 W (podpora 25 W nabíjania pritom nechýba). Displej s FullHD+ rozlíšením je plochý a s viditeľnými rámčekmi. 

Samsung veľmi citlivo vybral prvky výbavy a vo svojom portfóliu ponúka telefón s najlepším pomerom výkon/cena. Na Slovensku je Galaxy S20 FE dostupný v šiestich farbách: modrej, červenej, fialovej, oranžovej, bielej a zelenej. Celú recenziu Galaxy S20 FE nájdete na tomto odkaze

Cena: 649 eur Samsung.sk

Tento článok je spoluprácou so spoločnosťou Samsung Electronics Czech and Slovak.

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy S20 FE by mal dostať Android 11 do konca roka 2020

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.