Čo nesmie chýbať ku každému smartfónu? Predsa rôzne príslušenstvo, ktorým si uľahčíte alebo spríjemníte prácu so zariadením.

Výber smartfónu môže byť komplikovaný, o tom vôbec netreba diskutovať. Nájsť však k nemu to správne príslušenstvo taktiež nemusí byť jednoduché, najmä ak teda neviete, čo vlastne chcete. S kvalitným príslušenstvom si však viete uľahčiť vašu prácu so smartfónom, prípadne si ju spríjemniť. My sme si teda pre vás pripravili základný prehľad toho, čo by vám doma nemalo chýbať spolu s tipmi na konkrétne produkty.

Od powerbanky cez pamäťovú kartu či USB kľúč až po bezdrôtové slúchadlá. Všetky tieto typy príslušenstva viete bezpochyby využiť vo viacerých prípadoch a prečo by ste ich doma mali mať si teraz prezradíme v našom prehľade.

Kompaktná powerbanka na cestovanie

Či už sa chystáte na cesty alebo vám len nestačí kapacita batérie vášho smartfónu počas dňa, powerbanka by mala byť súčasťou povinnej výbavy každého človeka. Pomôže vám nabiť si smartfón počas dlhého dňa, ktorý potrebujete stráviť v meste či na dovolenke, kde nemáte čas svoj telefón nabíjať. Ponuka v segmente powerbaniek je pritom široká, môžete si vybrať väčšie taktiež s väčšou kapacitou, ktorá nabije váš telefón aj niekoľkokrát. Druhou možnosťou je však menšia kompaktná powerbanka, ktorú pokojne vložíte do vášho vrecka alebo kabelky.

Ak teda hľadáte menšiu kompaktnú powerbanku, pozrite sa na Baseus Magnetic Mini Powerbank s kapacitou 5000 mAh a výkonom 20 W. Okrem klasického káblového nabíjania podporuje aj bezdrôtové nabíjanie a nenechá vás bez energie nikde, kam pôjdete s vaším smartfónom.

Cena: 31,90 eura

Zakúpiť si ju môžete na tomto odkaze

Baseus Magnetic Mini PowerbankZdroj: top4mobile.sk
Baseus Magnetic Mini Powerbank

Pamäťová karta na rozšírenie priestoru úložiska

Medzi príslušenstvo, ktoré stále vyhľadáva veľké množstvo používateľov smartfónov, patrí aj SD karta. Sloty na tieto karty síce pomaly miznú najmä z výbavy drahších modelov, no mnohí na takéto rozšírenie úložiska stále nedajú dopustiť. Výhodou SD karty je taktiež priestor na zálohovanie súborov, keďže nie každý si predpláca cloudové úložisko pre svoje súbory.

Ak hľadáte SD kartu s veľkým úložiskom, dobrou voľbou je Samsung micro SDXC EVO Plus s kapacitou až 256 GB. Do takéhoto priestoru v mnohých prípadoch dokážete nakopírovať všetko, čo máte v úložisku svojho smartfónu. Samsung je navyše v tomto smere renomovaným výrobcom, ktorý si navyše za toto príslušenstvo nepýta veľkú sumu.

Cena: 21,90 eura

Zakúpiť si ju môžete na tomto odkaze

OPPO Reno7 Lite 5GZdroj: TOUCHIT.sk
Slot pre microSD kartu

Bezdrôtové slúchadlá s potlačením hluku pri hovoroch

S vytrácajúcim sa 3,5 mm konektorom zo smartfónov naberajú na popularite aj bezdrôtové slúchadlá. Tie ku svojmu smartfónu pripojíte prostredníctvom Bluetooth a ide tak o príslušenstvo, ktoré by nemalo chýbať vo výbave nikomu. Bezdrôtové slúchadlá môžu spadať do vyšších cenových kategórií, no ak chcete ušetriť, nemusíte za ne zaplatiť viac ako 30 eur.

Takýmito slúchadlami sú aj QCY T2C TWS slúchadlá, za ktoré zaplatíte približne 25 eur. Okrem ich kompaktnosti a elegantnej konštrukcii navyše disponujú aj potlačením hluku pri hovoroch, čo oceníte najmä v hlučnejšom prostredí ako je mesto či dopravný prostriedok. Pripojiť ich môžete ako ku smartfónu, tak aj k počítaču alebo inému zariadeniu, využijete ich teda vo viacerých situáciách.

Cena: 24,90 eura

Zakúpiť si ich môžete na tomto odkaze

Slúchadlá QCY T2C TWSZdroj: top4mobile.sk
Slúchadlá QCY T2C TWS

USB kľúč s USB-C konektorom

Naše smartfóny zvyčajne využívame aj namiesto počítača, keď chceme pracovať s dokumentami alebo inými súbormi. Niekedy tieto súbory chceme presunúť aj na USB nosič, čo umožňujú smartfóny s funkciou USB OTG. Aby ste si však nemuseli kupovať rôzne redukcie na prepojenie smartfónu s USB kľúčom alebo komplikovane presúvali súbory do počítača a z neho na USB kľúč, kúpiť si môžete rovno kľúč s USB-C konektorom.

Takýto USB kľúč vyrába aj Samsung, pričom naším tipom je Samsung – USB-C / 3.1 Flash Drive s kapacitou 256 GB. Za tento kľuč nezaplatíte veľa, no uľahčíte si množstvo času presúvaním súborov medzi zariadeniami či hľadaním tej správnej redukcie.

Cena: 36,90 eura

Zakúpiť si ho môžete na tomto odkaze

USB kľúč Samsung - USB-C / 3.1 Flash DriveZdroj: top4mobile.sk
USB kľúč Samsung – USB-C / 3.1 Flash Drive

Veríme, že ste sa naším výberom inšpirovali, najmä ak hľadáte nejaké to príslušenstvo k vášmu smartfónu. Ak pritom máte tipy na nejaké príslušenstvo aj vy, budeme radi, ak sa s nami podelíte dolu v komentároch.

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.