Najkrajšie sviatky v roku sú predo dvermi.

Tento rok sa nakupovanie vianočných darčekov ešte viac presunie do online priestoru. Pokiaľ hľadáte inšpirácie na technologické darčeky, ktorými by ste potešili svojich blízkych, práve pre vás je určený náš vianočný špeciál. Každý týždeň prinesieme novú časť s inšpiratívnymi tipmi, ktoré môžu potešiť vás aj vašich blízkych.

Náš výber darčekov pomôže zorientovať sa v ponuke inteligentných hodiniek, slúchadiel, smartfónov alebo napríklad aj notebookov. Pre lepšiu orientáciu, sme výber rozdelili do viacerých cenových kategórií.

Darčeky do 100 eur

JBL TUNE 115 TWS – skutočne bezdrôtové slúchadlá

Ponorte sa do svojho sveta. Či už ste naladení na hudbu alebo telefonujete, nemáte žiadne káble, ktoré by vás držali späť. Funkcia Dual Connect vám umožňuje používať ktorékoľvek slúchadlo, alebo obe, kedykoľvek budete chcieť v stereo alebo mono režime. Vaši obľúbení interpreti znejú neuveriteľne vďaka JBL Pure Bass. S výdržou batérie až 21 hodín a pohodlným uchytením sa môžete zabávať po celý deň aj noc. A ak vám chýba svet, môžete zavolať a ukončovať hovory alebo hovoriť so svojím hlasovým asistentom iba pomocou prsta. Je to také jednoduché.

Cena: 79 eur (jbl.sk)

JBL Tune 115 TWS

Zdroj: JBL

Darčeky do 200 eur

Reproduktor ako kus nábytku

V obchodoch IKEA si môžete najnovšie kúpiť aj reproduktory. A hoci chápeme možné obavy – veď prečo by ste kupovali v obchode s nábytkom spotrebnú elektroniku, v tomto prípade nie sú pochybnosti na mieste. IKEA ich totiž vyrobila spolu s firmou SONOS, ktorá patrí vo svojom odbore medzi uznávané značky.

IKEA sa už dlhšiu dobu snaží naskočiť na trend inteligentnej domácnosti a v rámci produktov IKEA Home smart ponúka inteligentné osvetlenie, Bluetooth reproduktory ENEBY a automatizované rolety KADRILJ a FYRTUR. Srdcom jej inteligentnej domácnosti je brána TRÅDFRI a aplikácia IKEA Home smart. Viac o týchto zaujímavých reproduktoroch sa dočítate v článku na tomto odkaze.

  • Cena: Policový reproduktor SYMFONISK – 99,90 eur
  • Stolná lampa s Wi-Fi reproduktorom SYMFONISK – 179 eur

Darčeky do 500 eur

Samsung Galaxy Watch3

Prinášajú to najlepšie z oboch svetov. Hodinky Samsung Galaxy Watch3 kombinujú prémiové spracovanie, odolnú konštrukciu a pokročilé inteligentné funkcie aj monitorovanie zdravia. Takáto kombinácia je vo svete inteligentných hodiniek vzácna – zariadenia s pokročilými fitness funkciami majú obvykle iba základné funkcie na prepojenie so smartfónom.

Galaxy Watch3 však nerobia žiadne kompromisy. K dispozícii sú v 41 mm a 45 mm prevedení, takže si na svoje prídu milovníci väčších hodiniek a aj ženy, ktoré preferujú na ruke menšie hodinky. 41 mm verzia je dostupná v bronzovej a striebornej farbe, 45 mm model je k dispozícii v čiernej a striebornej farbe. Viac o hodinkách Galaxy Watch3 sa dočítate v článku na tomto odkaze.

Ceny

  • Samsung Galaxy Watch3 41 mm (bronzová, strieborná) – 429 eur (Samsung.sk)
  • Samsung Galaxy Watch3 45 mm (čierna, strieborná) – 459 eur (Samsung.sk)

Darčeky do 1000 eur

JBL Bar 9.1

Vďaka 3D priestorovému zvuku sa môžete cítiť akoby ste boli priamo na scéne.
Reproduktorový systém – soundbar JBL Bar 9.1 prináša do vášho domova zvukový zážitok z kina s dvoma odpojiteľnými priestorovými reproduktormi a pridaným dôrazom zvuku Dolby Atmos® a DTS:X™ 3D. S celkovým výkonom 820 wattov si môžete vychutnať každý výkon hodný Oscara prostredníctvom výkonného, krištáľovo čistého zvuku. Zosilnite 10-palcový subwoofer pre pulzné búšiace basy alebo ho potlačte a relaxujte so streamovaním hudby cez Chromecast a AirPlay. Ponorte sa do najnovšieho trháku, alebo si znovu prežite svoj obľúbený film alebo športové scény. Najneuveriteľnejší zvukový zážitok z domáceho kina je tu. Viac sa dočítate v našej detailnej recenzii na tomto odkaze.

Cena: 999 eur

Samsung televízor radu Q60T

V redakcii sme už testovali mnoho televízorov v rôznych cenových hladinách, ale častejšie to bolo z oblasti vlajkových lodí. Je to pochopiteľné, firmy sa snažia ukázať to najlepšie, čo po technickej stránke majú, a preto do redakcie najčastejšie ponúkajú svoje horúce novinky.

My sme sa pred Vianocami rozhodli otestovať televízor, ktorý môže osloviť hlavne svojou cenou a to pri zachovaní pomerne vysokej kvality obrazu a zvuku. Testovali sme Samsung televízor z radu Q60T, konkrétne označenie je QE55Q67TA. Je to aktuálne najnižšia verzia z QLED televízorov od Samsungu a nás zaujímalo, ako sa v praxi osvedčí. Viac o Samsung televízore sa dočítate v článku na tomto odkaze.

Cena: 679 eur

Samsung QE55Q67TA

Nad 1000 eur

Herné notebooky Lenovo Legion 5

Lenovo Legion 5 je produktový rad herných notebookov strednej triedy. K dispozícii je vo viacerých konfiguráciách a zároveň aj vo viacerých variantoch s procesormi od Intelu (Legion 5i), od AMD (Legion 5 AMD) a v špeciálnej edícii Legion 5Pi, ktorá je určená používateľom s vyššími nárokmi na výkon a spracovanie.

Všetky tri varianty notebooku Legion 5 sa nám stretli v redakcii, vďaka čomu sme mali možnosť otestovať ich bok po boku a zamerať sa na prípadné rozdiely medzi nimi. Do úvahy však treba brať aj to, že notebooky sme mali k dispozícii v rôznych konfiguráciách a s rozličnou cenovkou. Aké vylepšenia prináša nová generácia herných notebookov Lenovo Legion? Viac sa dozviete v našom veľkom porovnaní v článku na tomto odkaze.

Cena: od 1029 eur

Lenovo Legion 5

Lenovo Legion 5

Luxusný darček

Garmin Marq Athlete

Prémiové modely z novej série univerzálnych športových hodiniek MARQ demonštrujú vášeň pre šport. MARQ Athlete je prepracovaný GPS športtester s pokročilými metrikami pre náročných a zároveň poslúži ako elegantné smart-hodinky počas bežného dňa. MARQ Athlete sú celkom nové GPS smart-hodinky vyhotovené z prémiovým materiálov a doplnené o unikátne funkcie, ktoré nájdete len v modeli MARQ Athlete. Odolné Zafírové krycie sklíčko je vsadené do titánovej obruče (carbon gray) so zušlachteným povrchom pomocou DLC technológie. Takto vypracovaná obruč je doplnená o dva samostatné indikátory (škály) pre hodnotu VO2max & Recovery Time. Titánové 46mm telo s povrchovou úpravou DLC dopĺňa športový (čierny) silikónový remienok. Viac o hodinkách sa sa dočítate na tomto odkaze.

Cena: 1500 eur

Garmin Marq Athlete, Zdroj Garmin

Vianočnú poradňu vám prináša:

Kompletný seriál s tipmi na vianočné darčeky nájdete tu.

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.