Nové tlačidlo ovládania fotoaparátu zo série iPhone 16 vzbudilo pozornosť aj iných výrobcov.

Predstavenie smartfónov zo série iPhone 16 si získalo pozornosť nielen záujemcov o zariadenia, no aj nadšencov do nových technológií a samozrejme tiež konkurenčné spoločnosti. Azda najväčšou novinkou tohto predstavenia bolo tlačidlo nazvané ako Camera Control, ktoré ako názov napovedá, slúži na ovládanie fotoaparátu. Nachádza sa v pravej hrane telefónu, resp. jej spodnej časti. Na novinke začali však už pracovať aj iní výrobcovia smartfónov, medzi ktorých sa radí aj Realme.

Viceprezident spoločnosti Realme sa totiž na sociálnej sieti X vyjadril k tohtoročným iPhonom, pričom dal do pozornosti práve nové tlačidlo. Poukázal na to, že takéto tlačidlo majú aj oni, avšak zatiaľ ho neponúkli v prémiovom smartfóne ako je práve iPhone 16 od Applu. To by sa ale v blízkej dome malo zmeniť, zatiaľ ale nemáme informáciu o tom, o aký smartfón pôjde. Podľa niektorých špekulácií by sa takto mohol objaviť s tlačidlom prémiový Realme GT7 Pro.

Predstavenie modelu Realme GT7 Pro by tento rok mohlo prebehnúť skôr ako v prípade minuloročného GT5 Pro. Toto predstavenie by teda mohlo byť už v novembri, pričom by sa týkalo najmä Číny. Na globálny trh by mal smartfón prísť o niečo neskôr. Realme však nie je jedinou spoločnosťou, ktorá aktuálne pracuje na fyzickom tlačidle ovládania fotoaparátu.

Takéto tlačidlo by sa mohlo nachádzať aj v pripravovanej sérii prémiových smartfónov OPPO Find X8. Bližšie informácie k tomu zatiaľ síce nemáme, no už teraz je jasné, že tlačidlá na ovládanie fotoaparátu budú novým trendom v telefónoch. Ďalšia čínska spoločnosť Xiaomi zasa k prémiovým fotomobilom pridáva príslušenstvo, ktoré slúži na ovládanie fotoaparátu. Ide o príslušenstvo k modelu Xiaomi 14 Ultra, ktoré sme mali možnosť s telefónom aj vyskúšať a otestovať v rámci recenzie.

Či je tento trend udržateľný aj do ďalších generácií smartfónov je zatiaľ otázne. Už teraz ale vieme, že podobné tlačidlo ako priniesli modely zo série iPhone 16 (Pro) ponúknu aj iné telefóny konkurenčných značiek.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.