Ľahší a menej výkonný ako Surface Pro 4.

Toshiba predstavila novú generáciu produktov DynaPad. S touto značkou sa mohli pamätníci stretnúť už v roku 1993. Už vtedy DynaPad ponúkol dotykovú obrazovku a stylus. V roku 2015 sú však technológie na inej úrovni a DynaPad je ďalším z radu konvertibilných Windows zariadení (2 v 1). Prototyp prístroja sme videli pred mesiacom na výstave IFA.

DynaPad má 12-palcový odnímateľný displej a klávesnicovú časť. Zariadenie je tenké (6,6 mm, resp. 14,9 mm s klávesnicou) a ľahké (569 gramov, resp. 996 gramov s klávesnicou), pričom oboma parametrami poráža Surface Pro 4. Tabletová časť je v kategórii 12-palcových zariadení typu 2 v 1 najľahšia a najtenšia na svete. Zároveň je však menej výkonná ako tablet od Microsoftu.

Toshiba zdôrazňuje niekoľko kľúčových vlastností nového produktu. Spomeňme stylus Wacom Active Electrostatics TruPen, ktorý podporuje až 2048 úrovní tlaku. Jeho používanie má vyvolať pocit podobný tomu, keď píšete skutočným perom na papier. Pero je kompatibilné s aplikáciami ako MS Office, Edge a takisto aj biznis nástrojmi od Toshiby.

Zariadenie má vo výbave Full HD IPS displej s ochrannými vrstvami proti odrazom svetla a odtlačkom prstov. Procesor je Intel Atom s taktom 1,44 GHz. Dopĺňa ho operačná pamäť o veľkosti 4 GB RAM. Nový DynaPad sa dostane na náš trh začiatkom budúceho roka, cena by sa mala pohybovať okolo 1000 EUR.
toshiba_dynapad_produkt_nowat

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit