Xiaomi HyperOS na globálnom trhu získava čoraz väčšie zastúpenie.

Od oficiálneho predstavenia systému Xiaomi HyperOS prebehlo už niekoľko mesiacov. Čínsky výrobca smartfónov a inej elektroniky tak po dlhých rokoch nahradil nadstavbu MIUI vo svojich smartfónoch a priniesol HyperOS, teda systém, ktorý bude prepájať viaceré zariadenia a vytvorí vo vašej domácnosti aj mimo nej lepší ekosystém. Prvé zariadenia pritom už získali aktualizáciu na tento systém aj v Európe, čo dokazuje, že jeho šírenie bude postupovať rýchlo aj za hranicami Číny.

Doteraz však bolo otázkou, ako to bude s predstavením nových telefónov, či využijú stále MIUI alebo vsadia na Xiaomi HyperOS. Už skoršie dohady pritom naznačovali, že čínsky výrobca v sérii Redmi Note 13 pri predstavení ponúkne stále MIUI 14 namiesto novej úpravy Androidu. Teraz je však už známe, ktorý model na globálnom trhu ponúkne Xiaomi HyperOS už pri predstavení ako prvý.

Xiaomi HyperOS bude základom noviniek od POCO

Modelový rad POCO X6 je už tesne pred predstavením, keďže jeho oficiálne predstavenie má prebehnúť už 11. januára o 13.00 nášho času. Živé predstavenie bude možné sledovať aj na livestreame a už teraz je známe, že tieto modely využijú nový operačný systém od Xiaomi. POCO X6 Pro sa pritom objavil na oficiálnom plagáte pred predstavením a uvádza sa k nemu, že využije Xiaomi HyperOS. Prvý smartfón určený pre Európu s týmto systémom teda bude predstavený už o pár dní, oveľa skôr ako sa pôvodne očakávalo.

HyperOS XiaomiZdroj: Xiaomi
HyperOS

Pôvodné špekulácie pritom naznačovali, že Xiaomi HyperOS bude prvýkrát pri predstavení prítomný až v sérii Xiaomi 14. Pre tieto modely je prítomnosť tohto systému potvrdená, nakoľko čínske predstavenie smartfónov obsahovalo aj náhradu za MIUI. Xiaomi však prechádza na nový systém plynulo a pomerne rýchlo, takže nás vôbec neprekvapuje, že séria POCO X6 ponúkne práve neho.

Modelový rad Redmi Note 13 v globálnej verzii však príde na trh až pár dní po sérii POCO X6 a zdá sa, že aj napriek prvým modelom s HyperOS na globálnom trhu stále ponúkne MIUI 14.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.