Modelový rad Redmi Note 13 by mal počas predstavenia obsahovať nadstavbu MIUI.

Xiaomi začiatkom budúceho roka predstaví viacero smartfónov, pričom celú sériu predstavovaní by malo začať modelovým radom Redmi Note 13. Nové smartfóny strednej triedy prídu už 4. januára na indický trh a v druhej polovici mesiaca nás čaká aj predstavenie v Európe. Výbava telefónov je takmer úplne známa, nakoľko čínske predstavenie telefónov prebehlo už pred niekoľkými mesiacmi. Otázna je však verzia operačného systému, ktorý telefóny využijú.

V posledných dňoch totiž do európskych modelov začala prichádzať veľká aktualizácia, ktorá so sebou prináša systém Xiaomi HyperOS. Túto aktualizáciu sme zaznamenali aj u nás v redakcii a naše prvé dojmy sme vám priniesli aj v článku. Ako však vyplýva z viacerých únikov, modely zo série Redmi Note 13 pri predstavení prinesú nadstavbu MIUI 14.

Redmi Note 13 s nadstavbou MIUI

Aktualizácia na Xiaomi HyperOS sa do telefónov zo série Redmi Note 13 dostať tak rýchlo nemusí. Dôvodom je práve fakt, že čínske verzie smartfónov sa predstavili s nadstavbou MIUI 14 a práve túto verziu systému by mali využiť modely aj pri globálnom predstavení. Zároveň sa však rozpráva, že modely z tejto série nie sú ani na zoznamoch prvých aktualizovateľných smartfónov na Xiaomi HyperOS, ich majitelia by si teda na aktualizáciu nejaký ten čas počkali.

Séria Redmi Note 13Zdroj: XIAOMIUI
Séria Redmi Note 13

Dobrou správou však je, že všetky telefóny z tejto série ponúknu tri veľké aktualizácie Androidu. Keďže teda na trh prídu s Androidom 13, ich poslednou veľkou aktualizáciou bude na Android 16. Bezpečnostné aktualizácie získa séria Redmi Note 13 až na 4 roky, ich výmena teda nebude nutná v najbližších rokoch. Najväčšie vrásky teda robí záujemcom len aktualizácia na Xiaomi HyperOS, ktorá zatiaľ nie je jasná.

Telefóny zo série Redmi Note 13 by mali do Európy prísť v zložení minimálne troch rôznych smartfónov. Niektoré úniky však poukazujú na až päť rôznych modelov, tieto informácie však zatiaľ nie sú potvrdené zo žiadneho oficiálneho zdroja.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.