Dátum globálneho uvedenia na trh je dôležitý aj pre Slovákov.

Xiaomi sa v prípade najnovšej vlajkovej lode prekonalo – Xiaomi 14 bola prvá séria smartfónov s procesorom Snapdragon 8 Gen 3 na svete. Pre čínsky trh bola predstavená rekordne skoro, už koncom októbra 2023, čím o pár týždňov predbehla svojho predchodcu.

Zdá sa však, že v prípade globálneho uvedenia smartfónov série Xiaomi 14 sa čínsky výrobca až tak neponáhľa. Xiaomi síce zatiaľ neoznámilo dátum tlačovej konferencie, avšak dobre informovaný leaker @heyitsyogesh tvrdí, že globálnej verzie smartfónov Xiaomi 14 sa opäť dočkáme až na veľtrhu MWC koncom februára.

Yogesh uvádza ako možný dátum 27. február 2024, čo je utorok. Pokiaľ však Xiaomi skutočne predstaví smartfóny série Xiaomi 14 na veľtrhu MWC 2024 a zopakuje scenár z tohto roka, potom je pravdepodobnejší dátum 25. február 2024. Je to nedeľa, deň pred otvorením MWC, a tento dátum/deň je historicky obľúbený medzi výrobcami smartfónov.

V súvislosti s globálnym uvedením telefónov série Xiaomi 14 je hlavnou otázkou to, či sa mimo Čínu dostane aj model Pro. Objavili sa totiž špekulácie, ktoré tvrdia, že Xiaomi na globálny trh prinesie iba model Xiaomi 14. Ako to bude naozaj, to si musíme počkať.

Detailné informácie o telefónoch Xiaomi 14 a Xiaomi 14 Pro si môžete prečítať v článku z ich predstavenia pre čínsky trh TU. Veľkou novinkou je nový operačný systém Xiaomi HyperOS, ktorý je postavený na systéme Android. Vo forme aktualizácie je už dostupný aj pre niektoré existujúce telefóny, viď. naše redakčné skúsenosti.

Zdroj: @heyitsyogesh

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit