Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Batéria budúcnosti? Xiaomi vyvinulo technológiu, ktorá môže zdvojnásobiť výdrž smartfónov

Xiaomi experimentuje s batériami typu solid-state, ktoré sa v posledných rokoch najčastejšie spomínajú v súvislosti s elektromobilmi. Táto technológia nie je v princípe nová, avšak čínsky výrobca vyvinul prototyp solid-state batérie, ktorá je určená pre smartfóny, a ponúka energetickú hustotu na úrovni 1000 Wh/l, čo výrazne presahuje vlastnosti dnešných batérií (nielen) v smartfónoch, ale aj v elektromobiloch. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

2. 8 vecí, na ktoré vám ChatGPT neodpovie: Pýtali sme sa odvážne

O umelej inteligencii sa hovorí ako pomocníkovi pri podvádzaní na skúškach, prípadne pri vypracovávaní nejakých pracovných návrhov alebo odporúčaní. Je to oblasť, ktorá vyžaduje ešte veľa skúmania. My sme sa jej pýtali trochu iné otázky, viac odvážnejšie aj keď vieme, že nástroj celé konverzácie monitoruje. Predpokladáme, že sa naša konverzácia stratí v záplave toho, čo sa nástroja ľudia pýtajú. Naše odvážnejšie otázky sú pre niekoho len štartovacia čiara. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

3. Samsung Galaxy S23 a S23+: toto sú vylepšenia voči minulosti (RECENZIA)

Telefón Galaxy S23 Ultra sme už dôkladne otestovali a zistili sme, že je to pravdepodobne najlepší smartfón súčasnosti. Áno, tak S23 ako aj S23+ sú založené na rozšírenej procesorovej výbave Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy. Žiadny Exynos sa pre modely S23 nepoužíva pre žiadny región. Tento procesor je pripravený na tému umelej inteligencie a veľmi dobre sa uplatní pri hraní hier. Herný režim je jednou z dôležitých tém týchto telefónov. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

4. YouTube končí s otravnou reklamou

Reklamy v službe YouTube sú z roka na rok otravnejšie. Aj preto sa čoraz viac používateľov rozhodne pre predplatné Premium, ktoré ponúka okrem možnosti ukladania videí do pamäte zariadenia aj odstránenie reklamy. Okrem videoslužby oceňujeme aj kvality hudobnej aplikácie YouTube Music, ktorá je súčasťou predplatného Premium. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

5. Na posielanie správ na Facebooku už nebudete potrebovať Messenger

Už deväť rokov musia používatelia sociálnej siete Facebook používať dve aplikácie, ak chcú na tejto platforme posielať správy. V roku 2014 totiž došlo k definitívnemu rozdeleniu funkcionalít tejto sociálnej siete do dvoch samostatných aplikácií, teda Facebook a Messenger. Zdá sa, že čoskoro tomu môže byť koniec a Meta, materská firma Facebooku, vráti správy do základnej aplikácie. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj: