Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Zrušenie predplatného: Jedno ťuknutie bude čoskoro realitou

Navrhuje to predsedníčka FTC (Federal Trade Commission) Lina Khanová, ktorá pre server NBC News povedala, že „spoločnosti sa spoliehajú na to, že zákazníci budú netrpezliví a zmätení, aby sa vyhýbali všetkým prekážkam.“. Nové pravidlo by malo zjednodušiť postup odhlásenia služieb a pravdepodobne by nešlo len o odhlasovanie z mobilných či webových aplikácií. Tým, že ide o návrh FTC, malo by sa to dotknúť spotrebiteľského sveta celkovo. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

2. Xiaomi šokuje: Pripravuje vlastný operačný systém

Spoločnosť Xiaomi sa vo svete smartfónov presadzuje čoraz viac. Tento úspech samozrejme znepokojuje viacerých konkurentov, avšak teraz sa zdá, že čínsky gigant čoskoro odštartuje celkom novú éru. Portál GizChina informoval, že z prostredia spoločnosti sa začali šíriť správy o pripravovanom operačnom systéme MiOS. Tieto informácie sú sprevádzané aj údajným logom nového systému. Aj napriek mierne nepresvedčivým dôkazom sa predsalen zdá, že existujú ďalšie, ktoré sú o niečo presvedčivejšie. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

3. Univerzálny nástroj za babku

V každej domácnosti sa uživí univerzálny nástroj, ktorým môžete niečo vyrezať, zbrúsiť a jednoducho povedané prispôsobiť všetko tak, aby to nakoniec sadlo. Presne takýmto nástrojom je multifunkčné náradie PMFW 310 D2. Je to univerzálne použiteľná kmitavá technika na pílenie, delenie, škrabanie a brúsenie. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

4. Samsung Galaxy S23 vs Xiaomi 13: Porovnali sme kompaktné smartfóny a ich fotoaparáty

Samsung Galaxy S23 a Xiaomi 13 patria medzi najatraktívnejšie kompaktné vlajkové lode so systémom Android, ktoré si môžete aktuálne kúpiť. V redakcii sme testovali oba telefóny súčasne, vďaka čomu sme ich mohli navzájom porovnať a všimli sme vďaka tomu aj také detaily, ktoré človek obvykle prehliadne, ak nemá oba telefóny naraz k dispozícii. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

5. Kúpa kolobežky z Číny má výhody i riziká

Rôzne čínske e-shopy sa pre mnohých z nás stali lacnou alternatívou pre nákupy rôznych vecí, väčšinou kadejakých drobností za jednotky či desiatky eur. V týchto internetových obchodoch sa ale dajú, samozrejme, kúpiť i drahšie predmety. V tomto článku si povieme o jednom konkrétnom sortimente, ktorým sú elektrokolobežky, a priblížime si výhody a nevýhody takéhoto nákupu. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj: