Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Garmin Epix Pro (Gen 2) 51 mm: Konečne alternatíva k Fénixom X s AMOLED displejom (RECENZIA)

Keď Garmin začiatkom roka 2022 predstavil hodinky radu Fénix 7 a Epix 2. generácie, mnohí sa pýtali, prečo sú hodinky Epix dostupné iba v jednej veľkosti a prečo neexistuje ekvivalent modelu Fénix 7X s AMOLED displejom.

Nech už bol dôvod akýkoľvek, Garmin zareagoval na tento dopyt a hodinky Garmin Epix Pro (Gen 2) uviedol na trh vo všetkých troch veľkostiach, v ktorých predáva aj hodinky Fénix. V tejto recenzii zhodnotíme jeho najväčší model s prívlastkom 51 mm v názve, ktorý je priamym ekvivalentom k hodinkám Fénix 7X Pro. 

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Tipy a triky ako neprídete o dáta na SSD disku

Je dobrým zvykom ponechať na disku nejaké voľné prázdne. Niektoré operačné systémy vás dokonca pri určitej miere zaplnenia disku upozornia, aby ste ihneď uvoľnili časť jeho kapacity. Najmä systémový (alebo hlavný pracovný) disk by nemal byť zaplnený na viac ako na 3/4 jeho kapacity. Pokiaľ potrebujete viac miesta, radšej si kúpte väčší disk (výmena HHD je ten najjednoduchší upgrade), alebo odložte niektoré nepoužívané súbory do cloudu, či na externý disk.

Dnes bežne kúpite aj externé USB-C SSD disky a tie dosahujú také rýchlosti, aké dosahovali najvýkonnejšie interné SSD pred pár rokmi. Investícia do väčšieho úložiska nie je tak vysoká, najmä keď to predĺži životnosť vášho hlavného pracovného SSD disku.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Netflix začal rušiť najlacnejšie predplatné. Čaká nás to aj na Slovensku?

Spoločnosť Netflix zrušila v Kanade svoje najlacnejšie predplatné Basic bez reklám. Ide o prvú a zatiaľ jedinú krajinu, kde streamovací gigant k takémuto kroku pristúpil, je však celkom pravdepodobné, že ďalšie budú nasledovať, ako píše napríklad portál Techradar.com.

Pre zákazníkov, ktorí si Basic objednali v minulosti a majú stále aktívne predplatné, ho Netflix v Kanade ponechal. Avšak noví zákazníci a tí, ktorí si obnovujú predplatné po nejakej prestávke, už musia zvoliť buď Basic s reklamami, alebo si vybrať drahšie úrovne Standard či Premium.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Blokujete reklamy na YouTube? V budúcnosti vám video nepôjde

Na webe Bleeping Computer sa objavila informácia zo servera Reddit o testovaní nástroja na blokovanie blokovačov reklám. Google chce bojovať proti týmto doplnkom a prinútiť používateľov sledovať reklamy alebo si zakúpiť variant Premium.

Podľa uvedeného obrázka dáva video server na výber vypnutie blokovania alebo si používateľ pozrie len 3 videá, kým mu bude znemožnený prístup k sledovaniu. Ide o značne agresívny krok a pravdepodobne sa s týmto hlásením nestretnete. Testovanie neprebieha v plošnej miere, pravdepodobne si Google vybral určitú skupinu používateľov. To urobil na základe identifikácie podľa používateľov a krajiny.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Máte telefón bez NFC? Peňaženka Google pripravuje skvelú novinku

Platenie prostredníctvom telefónov sa rozšírilo do takej miery, že veľa používateľov už ani nepozná PIN kódy ku svojim platobným kartám. Pokým ešte pred niekoľkými rokmi sme na Slovensku používali na platenie prostredníctvom Android telefónov službu Google Pay, tak od roku 2022 sa začala vo veľkom využívať nová služba Peňaženka Google.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: