Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Netflix zakazuje zdieľanie účtov v polovici sveta. Patrí tu aj Slovensko

Viac menej sa dá povedať, že Netflix len rozšíril zoznam krajín, kde sa rozhodol zasiahnuť ráznejšie a snaží sa používateľov motivovať, aby nezdieľali účty. Predplatitelia dostanú od Netflixu najprv upozornenie, v ktorom ich bude informovať o tejto zmene. Z tohto dôvodu odporúčame dôraznejšie sledovať vašu emailovú schránku a venovať minimálne pozornosť ohlásenia zo strany tejto streamovacej služby. Mnohí z nás nevenujú príliš veľa pozornosti emailom od firiem, pretože v mnohých prípadoch považujeme oznámenia za zbytočné alebo ide o reklamné ponuky.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Xiaomi zlacnilo smartfóny, slúchadlá aj smart hodinky: Tieto zľavy neprehliadnite

Zľavy platia do konca augusta, resp. septembra 2023.

Xiaomi letné zľavy na takmer 40 produktov sú v plnom prúde. Zlacnené sú smartfóny, slúchadlá, smart hodinky aj fitness náramky. Kompletný zoznam zliav si môžete pozrieť na webe mi-store.sk.

Nižšie nájdete zoznam zliav, ktoré odporúčame, aby ste neprehliadli. Platnosť zliav je:

  • do 31. augusta 2023 na vybrané smartfóny, resp. do vypredania zásob
  • do 30. septembra 2023 na vybrané slúchadlá, smart hodinky a fitness náramky, resp. do vypredania zásob

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. Po 51 rokoch NASA opäť trénuje astronautov pre misiu k Mesiacu

Štvorica astronautov, ktorí majú v rámci misie Artemis II letieť za odvrátenú stranu Mesiaca, začala pred niekoľkými týždňami s výcvikom v Johnsonovom vesmírnom stredisku v Houstone. Informuje o tom ArsTechnica.com s tým, že od roku 1972 pôjde o prvých ľudí, ktorí obletia túto obežnicu Zeme.

Počas nasledujúcich 18 mesiacov posádka strávi veľa času v učebniach, lietadlách alebo na simulátoroch, kde sa pripraví nielen na priebeh letu, ale aj rôzne krízové situácie, poruchy a potenciálne problémy. Väčšina výcviku bude prebiehať práve na základni v Houstone.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. iPhone 15 Pro a Pro Max majú problémy vo výrobe

Apple sa pripravuje na uvedenie novej série iPhonov. Tento rok sa očakáva séria iPhone 15, ktorá má byť pre spoločnosť vo veľa smeroch prelomová. O možnom posunutí uvedenia novej generácie iPhonov informoval analytik spoločnosti BofA Global Research Wamsi Mohan.

Hoci je možné s touto informáciou pracovať ako s vierohodnou, tak na druhej strane ju žiadny ďalší analytik nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. V súvislosti s uvedením série iPhone 15 sa však objavili správy, že spoločnosť Apple má problémy s montážou modelov iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Skladacie smartfóny pre každého. Sledujte predstavenie noviniek

Budúci týždeň Samsung ukáže nové zariadenia s ohybným displejom. Naša redakcia bude mať priamu účasť na predstavení v Kórei a prinesieme vám prehľad najdôležitejších vylepšení, ktoré prinesú tieto nové „skladačky“.

Telefóny so skladacími displejmi používame v našej redakcii už trvalo. Konkrétne trvalo používame telefón Galaxy Z Fold4. Obrovskou výhodou je, že tento telefón môžete používať na väčšinu každodenných funkcií bez toho, aby ste ho otvorili. Telefonujete, prijímate správy, prezeráte si upozornenia len tak, že sa pozriete na vonkajší displej s uhlopriečkou 6,2 palca.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj: