Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulých dní.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká zaujímavá téma unikla, určite ju nájdete v našom týždennom výbere.

1. Skladateľný notebook ASUS Zenbook 17 Fold OLED: Takto vyzerá budúcnosť (VIDEO)

ASUS počas novinárskeho dňa na výstave IFA 2022 v Berlíne ukázal svoj skladateľný notebook Zenbook 17 Fold OLED a oznámil spustenie jeho predaja. Tento notebook bol pôvodne predstavený už v januári 2022, avšak vtedy šlo skôr o prototyp a nie o reálny a fungujúci produkt, ktorý by sme si mohli chytiť do ruky.

To sa však teraz zmenilo. Zenbook 17 Fold OLED je fyzicky v Berlíne, má hmotnosť 1,5 kg, a pokiaľ sa chystáte navštíviť výstavu IFA 2022, budete si ho môcť vyskúšať sami priamo na stánku spoločnosti ASUS. A ku koncu roka (od Q4 2022) sa skladateľná novinka dostane do predaja na celom svete za cenu 3999 eur. Viac o tejto novinke sa dočítate v článku nižšie.

2. Mafia zadarmo: Mafiánska nostalgia, ktorú si zahráte na hocičom

Mafia je tu s nami už 20 rokov. Štúdio 2K Games pripravilo akciu pre fanúšikov tejto hernej série a tak si ju budete môcť zadarmo stiahnuť na Steame. Akcia bude platiť v období medzi 1. – 5. septembrom. Hľadajte ju na tomto odkaze.

Zatiaľ vyšli tri hlavné diely hry plus Mafia II a III obsahujú ďalšie DLC. Mafia II vyšla zároveň ako remasterovaná edícia a takisto bola označená ako Definitive Edition. Mafia III pod týmto pojmom pridávala dovtedy vydané DLC. Všetky sú dostupné na herne platforme Steam. Link na stiahnutie hry nájdete v článku nižšie.

3. Amazfit GTR 4 a GTS 4 oficiálne: Luxusnejšie hodinky s novými funkciami a presnejšími senzormi

Amazfit predstavil novú generáciu svojich inteligentných hodiniek. Amazfit GTR 4 a GTS 4. To sú najnovšie inteligentné hodinky značky Amazfit, ktoré boli oficiálne predstavené v Berlíne počas výstavy IFA 2022. Prinášajú viacero medzigeneračných zlepšení – tým hlavným je podpora pre Bluetooth telefonovanie a hudobné úložisko, čo je funkcia, ktorá bola doteraz dostupná iba vo verzii GTR 3 Pro, a takisto zdokonalený senzor tepu a dvojpásmový GPS čip. Viac o týchto nových hodinkách sa dozviete v článku nižšie.

4. S TOYOTA RAV4 Adventure na terénnych cestách (VIDEO)

Toyota má v ponuke aj Advanture edíciu svojho populárneho vozidla RAV4. Otetovali sme ju a prinášame aj videopredstavenie tohto modelu so zameraním a prekonávanie terénnych prekážok.

Toyota RAV4 Adventure má samozrejme pohon všetkých 4 kolies, ide o hybridné vozidlo, ktoré sa nabíja pri brzdení. Celkový výkon pohonnej sústavy je 222 koní čo je 163 kW. Farba testovaného vozidla je Khaki so strechou v sivej farbe. Viac o tomto zaujímavom vozidle sa dočítate v článku nižšie, kde nájde aj našu videorecenziu.

5. Podcast priamo z výstavy IFA: Smerujeme jednoznačne k skladateľným zariadeniam

Aj tento rok sme z redakcie vycestovali na výstavu IFA v Berlíne. Aj vďaka tomu sme videli všetky novinky naživo, aby sme vám mohli sprostredkovať najhorúcejšie informácie o predstavených produktoch a priniesť aj naše dojmy.

V tomto vydaní podcastu Dotyk Ondrej spolu s Romanom priamo spred výstaviska sumarizujú, čo výrobcovia predstavili na výstave tento rok. Dozviete sa či sme sa už dočkali skutočne použiteľného skladateľného notebooku, ako si predstavuje nový koncept smartfónov Nokia, aké novinky nás čakajú v inteligentných hodinkách. Prezradíme, prečo je pre výrobcov dôležitá téma udržateľnosti a spomenieme aj zaujímavé pikošky.

Prečítajte si aj: