Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulých dní.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká zaujímavá téma unikla, určite ju nájdete v našom týždennom výbere.

1. Nefunguje vám Messenger? Tento jednoduchý krok zaberie

Nová aktualizácia môže na niektorých smartfónoch znefunkčniť Messenger. Oprava tejto chyby nevyžaduje odborné znalosti, poradí si s ňou aj začiatočník. Ako sa chyba prejavuje? Po aktualizácii a následnom pokuse o spustenie aplikácie zostane obrazovka neaktívna. Žiadne ovládacie prvky nereagujú a Messenger sa nedá použiť. Jediným riešením je vypnúť ju cez multitaskingové menu. Nepomáha ani reštart smartfónu. Viac o probléme s Messengerom sa dočítate v článku nižšie.

2. Obťažujúce telefonáty na Slovensku: sú masové, ale zatiaľ na nich útočníci nezarábajú. Ako máte postupovať?

Prečo to tí ľudia robia? Pýtali sme sa prakticky všetkých operátorov a zatiaľ nikto nevie, čo je za tým. Technicky zobraté tým, že vám niekto zavolá, nemôžete prísť o žiadne peniaze. Aj keď vám bude volať z audiotextového čísla, vy o peniaze takto neprídete.

Čiastočne otázne môže byť to spomínané stlačenie kombinácie #1. Takto sa však do režimu volania z vašej strany audiotextové číslo nedostanete – potvrdili nám to viacerí operátori. Môžeme špekulovať o tom, že by to mohol byť vás súhlas s niečím, čo by vás mohlo v budúcnosti mrzieť, ale naozaj je to špekulácia. Tiež to môže byť potvrdenie toho, že sa dovolali správne a že ste človek, ktorý bude slepo nasledovať povely. Toto je však skôr z našej strany hľadanie vysvetlenia, prečo to robia. Aktualizované informácie o obťažujúcich telefonátoch sa dočítate v článku nižšie.

3. iOS 16 je tu: 10+ noviniek, ktoré dostane aj tvoj iPhone (VIDEO)

Apple sprístupnil najnovšiu verziu systému iOS.

iOS 16 je k dispozícii na stiahnutie od 12. septembra 2022, od cca 19:00 slovenského času. K dispozícii je pre iPhone 8 a novšie modely, resp. pre iPhone SE 2. generácie a novšie. iOS 16 prináša množstvo nových funkcií a zlepšení. Zoznam toho najdôležitejšieho nájdete priamo na webe Applu, pričom v článku nižšie sa podelíme o 10+ noviniek, ktoré nás zaujali.

Okrem článku sme pripravili aj video, ktoré si môžete pozrieť na našom YouTube, a v ktorom uvidíte všetkých 10+ noviniek v praxi.

4. USA zmiernia sankcie voči Huawei

Spoločnosť sa od roku 2019 nachádza na čiernej listine USA. Toto rozhodnutie spoločnosti Huawei zamedzilo prístup k “americkým” technológiám. Najvýraznejším obmedzením, ktoré sa týka používateľov smartfónov, je absencia mobilných služieb spoločnosti Google. Vieme však, že na trhu sa stále nachádza niekoľko riešení, ktoré dokážu toto obmedzenie eliminovať. Rozhodnutie USA má samozrejme za následok aj pokles tržieb spoločnosti Huawei v rôznych oblastiach jej pôsobenia. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

5. Dve nové snímky ukazujú možnosti teleskopu Jamesa Webba

Vesmírny teleskop Jamesa Webba naďalej prináša úchvatné fotografie, ktoré dokazujú jeho veľký potenciál. Dve aktuálne snímky priniesol portál Brg.com.

Na spomínaných záberoch je v priamom porovnaní so staršími fotografiami z Hubbleovho vesmírneho teleskopu názorne vidieť, aký pokrok sa podarilo dosiahnuť v tejto oblasti. Obe fotografie pochádzajú zo stredu hmloviny Orion, ktorá je miestom, kde masívne vznikajú nové hviezdy a nachádza sa asi 1300 svetelných rokov od Zeme. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: