Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy uplynulého týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Obmedzenie Netflixu: Nesadnite podvodníkom na lep

Nový spôsob, ako z vás vylákať peniaze alebo prepašovať do počítača škodlivý kód. Či už sú to banky alebo kuriérske služby prípadne iná často využívaná služba. Toto je príklad Netflixu, na ktorý sa vás podvodníci snažia nalákať. Email, ktorý dostanete sa možno objaví v spame alebo priamo v doručenej pošte. Zistili sme, že sú možné rôzne scenáre, jedna správa príde ako spam, druhá do tej istej emailovej schránky ako bežná pošta. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

2. Garmin Instinct Crossover: Konečne poriadne outdoorové inteligentné hodinky s ručičkami (RECENZIA)

Instinct Crossover sú špecifické inteligentné hodinky. Kombinujú v sebe funkcionalitu, odolnosť a dlhú výdrž modelu Garmin Instinct 2 s dizajnom tradičných hodiniek s analógovými ručičkami. Táto kombinácia funguje v praxi lepšie, ako som očakával, a to aj napriek tomu, že Instinct Crossover nie sú prvé hybridné hodinky (inteligentné hodinky s analógovými ručičkami) od Garminu. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

3. Veľký meteorit z Antarktídy môže prezradiť viac o formovaní Zeme

Takéto veľké meteority sú zriedkavé. Meteory môžu byť úchvatným divadlom na nočnej oblohe, ale zároveň nám tieto vesmírne kamene môžu poskytnúť aj zaujímavé informácie o našej planéte. Napríklad takmer osemkilogramový meteorit, ktorý bol nedávno nájdený v Antarktíde, môže podľa portálu Gizmodo.com viac osvetliť vznik Zeme. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

4. Vyskúšajte 6 menej známych funkcií pre Android

Pre niekoho je používanie smartfónu na pokročilej úrovni každodennou samozrejmosťou. Druhou skupinou sú menej nároční používatelia, ktorým smartfón postačí na telefonovanie, občasné odpísanie na správu alebo zhotovenie fotografie. Nižšie popísané tipy sú užitočné pre obidve skupiny. Pokročilý používateľ si pripomenie základy a menej náročný používateľ sa naučí niečo nové. Pre začiatočníkov dávam do pozornosti aj starší seriál Začíname s Androidom, kde som popísal základné nastavenia telefónu, ktoré by mal poznať každý používateľ Androidu. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

5. Tak ako je to vlastne s tou registráciou pre tvorcov videí. Máte sa zaregistrovať a aj platiť?

Tento týždeň sme zistili, že existuje Rada pre mediálne služby a že chce od tvorcov videí registráciu údajne spojenú s vysokým správnym poplatkom. Za nesplnenie povinnosti hrozí pokuta do 1000 eur. Táto správa sa na slovenskom internete rozšírila ako blesk.

Je okolo toho veľa nejasností a tak sme sa na detaily spýtali priamo hovorkyne tejto rady a prinášame nové informácie. Podstatná skratka je pritom AVMS –audio-video mediálna služba na požiadanie. Len na vysvetlenie AVMS je služba, pri ktorej si používateľ sám volí, ktoré video a kedy chce na internete príp. v aplikácii sledovať. Typickým príkladom je služba Netflix alebo Voyo, ďalej internetové archívy televízií alebo videosekcie spravodajských portálov. Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie.

Prečítajte si aj:

Značky: